Je hebt ondertussen genoeg tijd gehad om het begin van de carrièremodus van F1 2019 te spelen. Mocht je klaar zijn met de hoogste raceklasse, dan heeft game-ontwikkelaar Codemasters goed nieuws. Naast de eerste drie races voor je F1-avontuur kun je nu ook een volledig F2-seizoen spelen.

F2-seizoen in F1 2019

Het Formule 2-seizoen is niet geïmplementeerd in de carrièremodus van de game, maar is een losse uitdaging onder het kopje Championship. Je moet hierbij ook een bestaande coureur kiezen uit de huidige F2. Je kunt dus niet je eigen avatar laten racen in de F2. Stap dus in de schoenen van Nyck de Vries en rijd Prema naar de wereldtitel.

In de eerste video leggen experts van de hoogste juniorklasse van het racen uit wat de Formule 2 is. Ook Formule 1-coureurs Antonio Giovinazzi, Lando Norris, George Russell en Alexander Albon doen hun woordje. Deze coureurs streden om de titel in de jaren dat zij actief waren in de F2.

In de tweede video leggen dezelfde experts uit hoe rivaliteit een belangrijke rol speelt in de Formule 2-wereld. Dat was in 2018 goed zichtbaar. Commentator Alex Jacques vertelt over de stap van F2 naar F1. ‘Het was een fenomenaal jaar. Het jaar ervoor zagen we bij Charles Leclerc dat als je kampioen wordt, je kunt promoveren naar de Formule 1. En dat was het doel voor George Russell, Alexander Albon en Lando Norris.’ De drie vechten om het kampioenschap, dat door Russell in de laatste race van het seizoen wordt opgeëist.

F2-experts leggen uit wat de Formule 2 is

F2-experts over de rivaliteit van Formule 2

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie