Het is weer bijna de tijd van het jaar voor de F1-fans om in winterslaap te gaan, om pas weer te ontwaken voor de tests in Barcelona in februari. Voor het zover is, hebben we nog twee Grands Prix te gaan. We reizen allereerst af naar het land van voetbal, carnaval en Senna: Brazilië. Wat kan Verstappen er aan het einde van dit seizoen nog van maken? En wat doen de teams met het oog op 2020?

De strijd om het brons

Na gedane arbeid is het goed rusten voor Lewis Hamilton. Hij kan met trots terugkijken op een solide kampioenschap dat hij in Amerika naar zich toe wist te trekken. Achter de Mercedessen verliest Sebastian Vettel dure punten door zijn uitvalbeurt. Hierdoor vergroot Charles Leclerc zijn voorsprong op zijn teamgenoot, maar ziet hij Max Verstappen dichterbij komen dankzij zijn derde plaats. Leclerc heeft nu 249 punten, Verstappen 235 en Vettel 230. Wie van de drie mag zich na Abu Dhabi de beste niet-Mercedes-rijder van 2019 noemen?

Krijgen we regen op Interlagos?

Bij de GP van Brazilië denken we allemaal terug aan 2016, toen Max een spetterende inhaalrace reed en op een derde plaats wist te eindigen. Als je je die geweldige beelden voor de geest haalt, zul je smeken om een regenrace dit weekend. We kunnen er lang of kort over praten, maar nee: vooralsnog wordt het geen regenrace. Wel kunnen we regen en bliksem verwachten volgens de laatste weersvoorspellingen op vrijdag voorafgaand aan de eerste, en tijdens de tweede vrije training. Kunnen we niet gewoon handmatig de baan nat houden, Liberty Media?

Max Verstappen over de GP van Brazilië

‘Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver in de weg. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten’, zegt Verstappen op zijn eigen website.

Wat verwachten we van de GP van Brazilië 2019?

Na het dramaweekend van Ferrari is het de vraag of zij dit seizoen nog positief kunnen afsluiten. Dit weekend zal Charles Leclerc in ieder geval niet op pole-position starten: de Monegask neemt een nieuwe motor mee naar Brazilië. Het is aannemelijk dat dit een motor is voor 2020, als we de woorden van Binotto op de F1-website mogen geloven. ‘We willen dit seizoen met een hoge noot afsluiten. Hiermee willen we een deel van het momentum meenemen naar de wintertests.’

Bij Red Bull Racing loopt het seizoen rustig op zijn eind. Verstappen presteert goed, Albon solide en vandaar ook dat het team beide coureurs aan boord houdt in 2020. Met een doorgaans goed presterende auto op Interlagos liggen de kansen voor het grijpen voor het team van Christian Horner. Om goed te kunnen scoren, moeten ze wel afrekenen met de wereldkampioenen.

Mercedes kan terugkijken op weer een geslaagd seizoen. Voor de zesde keer op rij de rijders-en constructeurstitel, dat is niet niks. Ondanks dat het kampioenschap al binnen is, wil Lewis Hamilton blijven gaan voor de overwinning in Brazilië. Ook zijn teamgenoot zal erop gebrand zijn om hoge ogen te gooien op Interlagos. Na de race in Austin zag hij er wat verslagen uit en baalde hij van weer een seizoen waarin het niet lukt. Misschien dat hij de laatste twee races nog kan stralen?

Wij denken dat het weer zal gaan tussen Red Bull en Mercedes. Hierbij zal Verstappen er als beste uitkomen met daarachter de wereldkampioen en zijn teamgenoot. Het spijt ons Ferrari-fans, maar het zit er dit jaar gewoon niet meer in, denken we. Maar goed, we hebben dit seizoen wel gekkere dingen zien gebeuren. Wanneer we een team afschrijven, presteren ze weer goed. Denken we dat een team fluitend de overwinning zal halen, dan is er plots niets meer te zien van de vooruitgang.

TopGears voorspelling voor de GP van Brazilië

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Brazilië 2019

Vrijdag 15 november 2019
1e vrije training: 15:00 – 16:30 uur
2e vrije training: 19:00 – 20:30 uur

Zaterdag 16 november 2019
3e vrije training: 16:00 – 17:00 uur
Kwalificatie: 19:00 – 20:00 uur

Zondag 17 november 2019
Race: 18:10 – 20:10 uur

Bron: Red Bull Content Pool, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)