De coureurs zijn weer terug van vakantie en klaar voor de tweede seizoenshelft. En de GP van België lijkt al gelijk in het water te vallen. Letterlijk in dit geval, want er is veel regen voorspeld voor het gehele weekend. We hebben natuurlijk vaker valse beloftes van weermannen en -vrouwen gehad over regen tijdens een race, terwijl het op zondag kurkdroog bleef. Het vooruitzicht van een nat Formule 1-weekend op Spa-Francorchamps, in het heetst van de strijd om het kampioenschap, willen wij graag geloven.

Wisselvallig weer

Daarbij is er ook een grote kans dat de omstandigheden wisselvallig zullen zijn. Omdat Spa in de Ardennen ligt, heeft het circuit altijd zijn eigen mini-klimaat. Daardoor weten de teams vaak pas op het laatste moment of de regen ook daadwerkelijk op het circuit zal vallen. Het circuit is ook het langst van alle banen op de F1-kalender. Het zou daardoor ook niet de eerste keer zijn dat één deel van de baan nat is, terwijl er op een ander deel helemaal niks valt. Een goede bandenkeuze is cruciaal – maar kies maar eens de juiste.

Voor Verstappen zal het vooral zaak zijn om te finishen op een podiumplek. In de laatste twee races wist de voormalig kampioenschapsleider slechts twee puntjes te veroveren. Max moet uit de problemen zien te blijven en hopen dat hij de pech van de eerste helft van het seizoen achter zich heeft gelaten. Daarbij moeten we zeggen dat het bij de eerste (en nogal krappe) bocht na de start wel vaker misgaat. Het worden spannende eerste minuten op zondag, dat is zeker.

Data en tijden van de GP van België 2021

Vrijdag 27 augustus 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 28 augustus 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 29 augustus 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie