Hier moet het gebeuren voor Red Bull

De GP van Hongarije is een van de beste kansen voor Red Bull om nog een race te winnen dit seizoen. Het gebrek aan rechte stukken zorgt ervoor dat de Renault-motor minder een zwakke schakel is. Dit circuit speelt in op de sterke punten van Red Bull, dus als Verstappen in vorm is kan hij aankomende zondag zijn tweede race van het seizoen winnen. Een aantal blikjes Red Bull kunnen misschien voor de nodige boost zorgen (maar laten we eerlijk zijn: dat drinkt ie niet voor een race).

Weet Vettel terug te slaan na Duitsland

Waar de race in Duitsland eerst nog goed leek te verlopen voor Vettel, draaide dit uit op een drama door een klein foutje. Hij verloor daarmee zijn leiding in het kampioenschap en heeft nu een achterstand van 17 punten op Hamilton. Om aan te blijven haken bij zijn rivaal, kan hij zich dus geen slechte race veroorloven. Een uitvalbeurt zou betekenen dat Hamilton nog verder uit kan lopen.

Laatste race voor de zomerstop

Dit is het laatste raceweekend voor de zomerstop, dus Verstappen, Vettel en alle andere coureurs zullen met een goed resultaat de zomer in willen gaan. Verstappen staat slechts één punt achter op zijn teamgenoot, dus hij heeft de mogelijkheid om nog van de zesde plek af te komen voor de volgende race. Hiervoor hoeft hij enkel hoger te finishen dan Ricciardo. Als de twee Red Bull-coureurs maar niet zo hard om een positie gaan vechten als vorig jaar.

TopGears voorspelling voor de GP van Hongarije

1. Max Verstappen
2. Daniel Ricciardo
3. Sebastian Vettel

De GP van Hongarije in feiten en cijfers

Lengte: 4,4 kilometer
Aantal bochten: 16
Aantal ronden: 70
Meeste overwinningen: Lewis Hamilton (5)
Ronderecord: 1:19.071 – Michael Schumacher, Ferrari, 2004
Bandenkeuze: Medium – Soft – Ultrasoft

Data en tijden van de GP van Hongarije

Vrijdag 27 juli 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 28 juli 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 29 juli 2018
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)