Nog even geduld hebben en dan kan het weer over andere dingen in de Formule 1 gaan dan de crash tussen Verstappen en Hamilton in de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië. Komend weekend racen de coureurs op de Hungaroring voor de GP van Hongarije. De schokgolven van die botsing tussen de nummer één en twee in het wereldkampioenschap zullen nog zichtbaar zijn op het Hongaarse asfalt.

Nieuwe auto, maar oude motor

De auto van Verstappen lag zo grondig in puin dat veel onderdelen de prullenbak in konden. De auto waarmee Max in Hongarije rijdt, is vrijwel compleet nieuw. De motor kon echter nog wel gered worden uit het wrak van de RB16B, zo meldt Red Bull-adviseur Helmut Marko. Goed nieuws voor Verstappen, want dat betekent dat hij nog ̩̩n reservemotor heeft. Hij mag Рnet als alle andere coureurs Рdit seizoen maar drie motoren gebruiken. Als hij er meer gebruikt, dan krijgt hij een gridstraf bij de race waar hij wisselt.

Laat je niet gek maken

Maar nog wel het belangrijkste gevolg van de crash is waarschijnlijk het mentale gedeelte. Wie er ook schuldig was aan de crash, het is duidelijk dat beide coureurs er loeihard ingingen en bereid waren om veel risico te nemen om aan de leiding te blijven rijden. De vlam is aardig in de pan geslagen bij de strijd om het kampioenschap. En omdat een harde crash en een inhaalslag van 25 punten van Hamilton het gevolg was, lijkt die vlam nu een uitslaande brand te zijn geworden.

Komend weekend zal de rivaliteit tussen de twee coureurs onverminderd doorgaan. De auto’s deden niet veel voor elkaar onder op Silverstone, dus het lijkt erop dat de coureur die het best zijn koppie erbij kan houden zal zegevieren in Hongarije. Dit is de laatste race voor een zomerstop van drie weken, dus een overwinning of een nederlaag van Max aankomende zondag zal nog lang in je hoofd blijven zitten.

Data en tijden van de GP van Hongarije 2021

Vrijdag 30 juli 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 31 juli 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 1 augustus 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie