Na een sterke periode voor Mercedes, lijkt Red Bull het momentum in de laatste Grands Prix weer terug te hebben gepakt. Verstappen heeft nu een gat van 12 punten met Lewis Hamilton, de grootste voorsprong sinds de zomerstop. En de komende twee races lijken er ook goed uit te zien voor Verstappen. Mexico en Brazilië staan op de planning.

Aankomend weekend is het eerst tijd voor de GP van Mexico. De race in Mexico-stad is altijd een uniek evenement en niet alleen maar omdat het circuit dwars door een voormalig honkbalstadion gaat. Een bepalende factor bij dit circuit is namelijk de hoogte. De stad ligt 2.240 meter boven de zeespiegel en is daarom het hoogst gelegen circuit op de F1-kalender.

Waarom Red Bull waarschijnlijk sterker is

Als je meer dan 2 kilometer boven de zee staat, is de lucht een stuk ijler dan in onze polders. Aangezien F1-auto’s eigenlijk vleugels op wielen zijn, wordt de aerodynamica sterk beïnvloed door het gebrek aan luchtdichtheid. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez moet je dus meer aerodynamica op de auto zetten om dezelfde hoeveelheid downforce te hebben. En laat dat nou net het gebied zijn waar Red Bull over het algemeen het sterkst is.

Maar niet alleen de vleugels hebben te lijden onder de ijle lucht in Mexico. Ook de motor zal uit alle macht naar lucht happen. In het verleden zagen we dat de sterkere motoren van Mercedes minder goed hun vermogen kwijt konden en daardoor een minder groot voordeel hadden. Daarmee is de troef van Mercedes dus uitgeschakeld.

In 2017 en 2018 wist Max Verstappen om deze redenen al de GP van Mexico op zijn naam te schrijven. De race in 2019 liep minder voorspoedig voor de Nederlander. Nu is hij wel weer de favoriet voor een overwinning. Al zal het thuispubliek uiteraard harder voor Pérez juichen.

Data en tijden van de GP van Mexico 2021

Vrijdag 5 november 2021
1e vrije training: 18:30 uur – 19:30 uur
2e vrije training: 22:00 uur – 23:00 uur

Zaterdag 6 november 2021
3e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur
Kwalificatie: 21:00 uur – 22:00 uur

Zondag 7 november 2021
Race: 20:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie