Inmiddels zitten de eerste twee races van het seizoen erop en beginnen we een redelijk beeld te krijgen hoe de onderlinge verhoudingen tussen de teams en coureurs liggen. Hoewel, Imola was misschien niet de beste graadmeter omdat de race zo chaotisch was. Toch leek het er, net als in de rest van dit seizoen, op dat de Mercedes en de Red Bull vrijwel niet voor elkaar onder doen. En dat in zowel Bahrein als Imola, wat toch heel verschillende circuits zijn.

Gelijke kansen op de circuits

Vorig seizoen hadden we circuits waarvan we wisten dat Verstappen alleen zou kunnen winnen als er een wonder gebeurde. Dat waren circuits die op het lijf van Mercedes waren geschreven en waar ze onverslaanbaar waren. Dit seizoen lijken die makkelijke weekenden er voor de wereldkampioenen niet meer in te zitten. De Red Bull is nu zo competitief dat Verstappen (en Pérez als hij de auto snapt) eigenlijk op elk circuit een goede kans maakt om de overwinning te pakken.

Makkelijk wordt het niet

Dat betekent niet dat Verstappen alle races met twee vingers in de neus gaat winnen. Het zorgt er eerder voor dat we dit seizoen nog veel meer races zullen zien waar Hamilton en Verstappen wiel aan wiel voor de overwinning vechten. Aankomend weekend blijft het droog in Portugal, dus kunnen we weer de ware snelheid van beide coureurs en hun materiaal zien zonder al te veel chaos. De kwalificatie en de race beginnen beide om 16:00 uur, dus zorg dat je er weer klaar voor zit. Ronde drie van Lewis tegen Max wil je niet missen.

TopGears voorspelling voor de GP van Portugal 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Portugal 2021

Vrijdag 30 april 2021
1e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
2e vrije training: 16:00 uur – 17:00 uur

Zaterdag 1 mei 2021
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 2 mei 2021
Race: 16:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie