Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Twee weken geleden zag zowel Verstappen als Hamilton de finishvlag niet door de botsing in de eerste chicane en eindigden beiden de race met nul punten. Verstappen leidt het wereldkampioenschap op dit moment met een verschil van 5 punten. Een magere marge die weleens verdwenen kan zijn na dit raceweekend in Sotsji.

Lastige opgave voor Verstappen

De GP van Rusland is Mercedes-terrein. Elke keer dat er een Grand Prix in Rusland plaatsvond, pakte Mercedes de winst. Zelfs in 1913 en 1914. Daarnaast heeft Verstappen een gridstraf van drie plaatsen na de crash met Hamilton op Monza. Deze race zou dus al nooit een makkelijke opgave worden voor Red Bull, maar er is een grote kans dat het nog iets moeilijker wordt.

Sinds een van de motoren van Verstappen werd afgeschreven op Silverstone, lijkt het waarschijnlijk dat Verstappen een gridstraf dit seizoen moet incasseren voor een extra motorwissel. Robert Doornbos zegt in zijn column in TopGear Magazine 196: ‘Waarschijnlijk gaat Verstappen in Rusland de straffen pakken voor de vierde motor die hij gaat gebruiken, dus het zit erin dat hij in die race ergens achteraan zal moeten starten.’

Er is ook goed nieuws

Er lijkt toch nog wel wat hoop te zijn voor Verstappen. Dit weekend hangen er veel regenwolken in de lucht rond het Sochi Autodrom. Vooral op vrijdag en zaterdag valt er volgens de voorspelling veel regen. Daar zal Verstappen weinig aan hebben door zijn gridstraffen. Voor zondag is de weersverwachting onzeker. De kans op buien is aanwezig en dat zou wisselende omstandigheden kunnen betekenen. Verstappen zou de chaos die daardoor ontstaat goed kunnen gebruiken om zich een weg door het veld te banen en op jacht te gaan naar een podium.

Data en tijden van de GP van Rusland 2021

Vrijdag 24 september 2021
1e vrije training: 10:30 uur – 11:30 uur
2e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur

Zaterdag 25 september 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 26 september 2021
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie