Wie exact een week geleden had gezegd dat Verstappen de 70th Anniversary GP zou winnen, zou waarschijnlijk vriendelijk verzocht zijn om de oranje bril af te zetten en de realiteit onder ogen te zien. Toch werden we zondag aangenaam verrast toen Verstappen in de hoge temperaturen en op de zachte banden sneller was dan Mercedes.

Voor aankomend weekend zijn er nog warmere temperaturen voorspeld in Barcelona. Betekent dat dat Verstappen weer fluitend als eerst over de streep kan komen? Dat ligt helaas net iets anders. Om de tweede race op hetzelfde circuit interessant te maken, nam Pirelli eigenlijk banden mee die te zacht waren voor Silverstone. Daardoor sleten de banden abnormaal snel en was het een kwestie wie het best op de zachte banden kon overleven.

Voor de komende GP van Spanje kunnen de teams weer kiezen uit de drie hardste banden die Pirelli heeft. Die zullen langer meegaan, waardoor Mercedes ook weer harder door kan rijden op de banden en deze niet te snel slijten. Op die manier zullen veel teams gewoon weer een 1-stop-strategie kunen doen, waardoor de resultaten grotendeels hetzelfde zullen zijn als bij de eerste vier races.

Red Bull is de laatste races wel steeds sneller geworden en het team uit Milton Keynes begint de auto beter te begrijpen. Daardoor zal Verstappen misschien niet mijlenver achter de Mercedessen rijden. En met een goede timing van een safety car kan hij het de Mercedessen misschien ook weer lastig maken. Maar een overwinning zal er komend weekend op pure snelheid niet inzitten.

TopGears voorspelling voor de GP van Spanje 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Spanje 2020

Vrijdag 14 augustus 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 15 augustus 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 16 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie