Welkom bij de leukste race van rampenjaar 2020. Lewis Hamilton zit thuis met corona (hij meldt weinig tot geen klachten te hebben, dus we kunnen er lekker luchtig over doen), dus gelijke kansen voor iedereen. George Russell stapt uit zijn Williams-barrel en mag in de kampioensauto de GP van Sakhir gaan rijden. We gunnen Max Verstappen altijd de overwinning, dat weet je, maar in dit geval moedigen we Russell aan. Het talent heeft bij Williams zo moeten ploeteren dat een overwinning wel op zijn plek is.

Of zal Bottas deze kans pakken om eens de hoogste plek op het podium te beklimmen? Of raakt hij zo ontregeld dat hij, net als in de vorige race, ergens in de middenmoot eindigt? En als dat zo is, wie komt er dan op de derde plek? Bij andere races waar de boel ontregeld raakte, woekerde een felle strijd tussen McLaren, Racing Point en Renault. Wij zetten ons geld in op het maatje van Russell, Lando Norris. Al zien we Ricciardo ook nog wel even een podiumpje meepakken voor het einde van dit seizoen.

De GP van Sakhir is de één na laatste race van dit seizoen. Net als vorige week vindt hij plaats op het Bahrein International Circuit, maar dan op de buitenste baan. De naam sqoval (square oval) zul je hier en daar horen vallen. Het is voor het eerst dat de F1-auto’s deze lay-out rijden. Het circuit is in deze vorm 3,5 kilometer lang en er zijn drie vrij lange rechte stukken. De kaarten zijn opnieuw geschud, morgen zien we hoe Russell het gaat doen in de niet-zilveren pijl. Let wel even op de afwijkende tijden.

TopGears voorspelling voor de GP van Sakhir 2020

01. George Russell
02. Max Verstappen
03. Lando Norris

Data en tijden van de GP van Sakhir 2020

Vrijdag 4 december 2020
1e vrije training: 14:30 – 16:00 uur
2e vrije training: 18:30 uur – 20:00 uur

Zaterdag 5 december 2020
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 6 december 2020
Race: 18:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie