De Nürburgring Nordschleife is nooit écht geschikt geweest voor een F1-race, en precies daarom waren de races daar zo tof. En helaas nogal gevaarlijk. Daarom ga je voorlopig geen GP’s meer zien op de Groene Hel. Omdat iedereen F1-auto’s op de Nordschleife wil zien rijden, organiseert Red Bull daar binnenkort een demo met Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel, maar Verstappen mag niet komen.

Sebastian Vettel stapt in ‘zijn’ RB7 waar hij in 2011 mee wereldkampioen werd en Ricciardo stapt in de RB8 van 2012 voor een rondje Nürburgring. ‘Ik wilde wel, maar ik mocht niet van Helmut’, zegt Max Verstappen in Canada. ‘Hij wist dat ik op de limiet zou gaan. Ik had het graag gedaan.’ Een gevalletje risicomanagement, dus.

‘Ik hoorde dat dit ding eraan kwam en Helmut, omdat ik denk dat we aan een tafel zaten toen het ter sprake kwam, had hij zoiets van “nee, nee, nee dat doe je niet”‘, aldus Verstappen. En logisch: het wereldkampioenschap is in zicht voor de coureur en het team, dus wil Red Bull niet het risico lopen dat Verstappen gewond raakt bij een ongelukje op het gevaarlijke circuit.

Mag Max Verstappen in zijn vrije tijd wel de Nürburgring op?

We kunnen het contract van Verstappen niet inzien, maar er zal vast iets opgenomen zijn dat Verstappen geen onnodige risico’s mag nemen. Kimi Räikkönen verklaarde eerder dat veel F1-coureurs zoiets in het contract hebben staan, maar dat hij zich daar niet aan hield onder het motto ‘ik doe wat ik wil en anders ontslaan jullie mij maar’. Het blijft jammer dat ie met pensioen is.

Wel weten we dat Verstappen in zijn vrije tijd nog weleens een circuitdag deed in een Porsche 911 GT2 RS Clubsport met zijn vader. We sluiten het niet uit dat hij op een evenement – dus niet tijdens Touristenfahrten waar iedereen mag – een rondje Nordschleife mag doen van Red Bull. Maar dus niet in een oude F1-auto.

Advertentie

Reacties

  • Loubert heeft op 18 juni 2023 geschreven:

    Ben in 69 daar naar de GP geweest,
    Cadeautje van het leger
    Jacky ickx won die dag met een F2

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie