De kogellager is door de garage: Porsche stopt met Le Mans. Het officiële persbericht kopt: Porsche stapt in de Formule E. Maar we weten allemaal dat dat niet het hoofdnieuws is. De reden? Porsche gaat de komende jaren ook volledig elektrische auto’s bouwen, zoals de Mission E. ‘Met deze ontwikkelingen is een succesvolle toetreding tot de Formule E een logisch gevolg. De mogelijkheden om binnenshuis nieuwe technieken te ontwikkelen, maken de Formule E voor ons zeer interessant’, aldus Michael Steiner, verantwoordelijk voor Research en Development bij Porsche. Het budget verschuift dus van de langeafstandsraces naar de volledig elektrische Formule E.

Oké! Ik stop met lezen, goed?

Ja, veel mooier kunnen we het niet maken. Toen de geruchtenmolen nog meer toeren maakte dan de zescilinder in een Porsche 911 GT3, was menig lezer overtuigd dat Porsche in Formule 1 zou stappen. Ingenieurs van Porsche schoven eerder al aan bij een officiële F1-meeting over motoren.

Dus, wat als Porsche in de Formule 1 zou stappen?

De grootste kans was (ja, was) dat Porsche een motorenleverancier zou worden. Een samenwerking met McLaren is zeer welkom voor het team, maar wat vergezocht. Behendig pixelvervormer Sean Bull ziet graag Porsche als leverancier voor Red Bull Racing. De twee partijen hebben een joekel van een marketingafdeling die nogal gehaaid zijn op zaken als logo- en kleurgebruik, merkbeleving en dat soort geneuzel. De strijd tussen de twee marketingbataljons zal dagen woeden. Maar als de witte (of geblokte?) vlag gehesen wordt; ziet de Formule 1-auto van Red Bull Racing met de motoren van Porsche er wellicht zo uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear