Het ziet er allemaal zo moeiteloos uit. Gewoon je auto aan de streep krijgen en afwachten tot je naaste concurrent of zijn team een blunder begaat. Zou jij ook best kunnen, toch? En dan krijg je er nog voor betaald ook, plus een extraatje voor het kampioenschap. Nu ben je vast benieuwd welke bonus je te wachten staat als je wereldkampioen wordt. Wat verdient Max Verstappen aan zijn tweede wereldtitel?

Verstappen tekende begin dit jaar een nieuw contract dat geldig is tot 2028. In die overeenkomst staat dat Verstappen zo’n 50 miljoen euro per jaar zal opstrijken. Uiteraard zijn er ook nog wat sponsoren links en rechts die graag een bijdrage leveren aan het succes van Max Verstappen. Verschillende bronnen schatten dit bedrag op zo’n 5 miljoen euro.

Wat verdient Max Verstappen nog meer aan zijn wereldtitel?

Daarnaast kunnen bonussen zijn opgenomen in het contract zoals voor elk WK-punt, overwinning en dus ook voor het kampioenschap. Forbes deed onderzoek naar de contracten van F1-coureurs. Daarbij schatten ze de maximale bonus van Verstappen op 17 miljoen dollar, wat ruim drie keer zoveel is als het bedrag dat hij vorig jaar boven op zijn salaris kreeg door zijn kampioenschap.

Daarnaast verkoopt Verstappen genoeg shirtjes, petjes en andere merchandise om de rest van zijn leven wel gebakken te zitten. Dat lijkt de komende jaren niet zomaar te gaan stoppen. Red Bull en Verstappen verkeren in topvorm en de eerste grote verandering in de reglementen van de Formule 1 komt pas in 2026. Tot die tijd zou Verstappen een periode in de F1 kunnen regeren zoals Schumacher, Vettel en Hamilton dat deden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear