F1-fans hebben het zwaar. Sebastian Vettel gaat met pensioen en lachebekje Ricciardo komt na dit seizoen voorlopig niet meer terug. Ook financieel krijgen liefhebbers het steeds zwaarder. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat de prijzen voor F1-kaartjes de pan uitrijzen. Voor de enthousiastelingen die graag naar de race in Vegas willen gaan, hebben we nog meer slecht nieuws.

De prijzen van de hotels tijdens het F1-weekend in Las Vegas zijn veel hoger dan normaal. Het Amerikaanse 8newsnow zocht uit hoeveel de prijzen stijgen. Hierbij gaan ze uit van drie nachten: het weekend van 17 tot 20 november 2022 wordt vergeleken met het F1-weekend van 16 tot 19 november 2023. Ze gebruiken hierbij de goedkoopste kamers en de gemiddelde prijs van alle kamers. Wat blijkt; de kamers gaan gemiddeld voor drie keer zoveel.

De hotelprijzen in Las Vegas tijdens de F1

Bij het Rio All Suite-Hotel & Casino word je het meest voor de gek gehouden. Daar stijgt de prijs van 100 dollar naar 833 dollar. Vooralsnog betaal je het meest bij het Caesars Palace: 1.367 dollar voor drie nachten. Overigens is het niet vreemd dat de prijzen van accommodaties omhoog gaat wanneer de F1 langskomt. Ook in de omgeving van Zandvoort stegen de prijzen massaal voor het F1-weekend.

Voor wie die dit allemaal maar voor het plebs vindt, is er een optie bij MGM. Zij bieden volledige pakketten aan voor het F1-evenement. Prijskaartje? 100.000 dollar. Slik. Dan maar hopen dat het balletje een aantal keer goed valt, dan heb je het zo weer terugverdiend. Eén kleine troost: de vluchtprijzen vanuit Nederland lijken redelijk normaal. Voor 900 euro moet je wel een retourtje kunnen vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear