Werken bij F1 in Zandvoort?

Dat kan. Maar niet voor geld

Foto('s): Red Bull Content PoolFormule 1 op Zandvoort
Formule 1 op Zandvoort

Bouwonderneming VolkerWessels is net klaar met de bouw van het circuit, maar is nog lang niet klaar. Het bedrijf zoekt vrijwilligers die willen opdraven als Technical Pitlane Assistant tijdens de GP van Nederland. Als vrijwilliger moet je de raceauto’s ‘op een veilige manier manoeuvreren richting de weegschalen in de FIA-pitboxen en assisteren bij andere werkzaamheden in de pitstraat.’ Klinkt als een mooi potje gratis arbeid voor VolkerWessels, maar het is wel een unieke kans om in de pitstraat te lopen tijdens een F1-weekend, en die kans krijg je niet veel. Het is een onbetaalde job voor het gehele F1-weekend, dus de eerste drie dagen van mei. Misschien hebben ze wel snacks. Solliciteren kan op Team Volkerwessels.

Jan Lammers over werken bij de F1 in Zandvoort

Reacties
 1. S. Klaver zegt op 27 februari 2020 om 22:16:

  Op dat moment is Volker Wessels werkgever. Dat impliceert dat zij aan de verplichtingen moet voldoen van goed werkgeverschap o.a. ex 7:611 BW.
  In z’n algemeenheid zal een rechter snel de werkgever verplichten om een letselschade van een werknemer te vergoeden. De werkgever kan zich daarvoor verzekeren. Net als voor schade welke een werknemer toebrengt aan derden. Maar Volker Wessels zal de hulp van werknemers bij de F1 wel separaat moeten opgeven bij de verzekeraar omdat deze werkzaamheden niet behoren tot de normale hoedanigheid van deze onderneming (neem ik aan).

  • TG zegt op 28 februari 2020 om 18:00:

   Wat ik naar voren haalde is maar 1punt maar er zijn tal van zaken waar iemand rekening mee zal moeten houden of de organisatie.
   Brandveiligheid, diefstal, gezondheid vooral nu met het huidige virus enz enz
   Niemand wil achteraf iets uivechten bij de rechter laat staan tegen een verzekeraar of F1 organisatie.
   U heeft vast kennis van dit soort zaken (ex 7:611 BW)?

 2. TG zegt op 26 februari 2020 om 16:41:

  Hoe zit het met de verzekering als een vrijwilliger letsel oploopt of letsel/schade veroorzaakt door bijv onvoldoende kennis van zaken?
  Veiligheid is een heel belangrijk punt in de racesport vooral bij F1 zijn er heel veel regels.

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws