De Volkswagen Groep bevestigde vorige week dat plannen gesmeed worden om met de merken Audi en Porsche iets in de F1 te gaan doen. Een definitieve bevestiging is er overigens nog niet, maar het lijkt dat er nog een kleine plottwist aan zitten komen.

Tot nu toe was de gangbare theorie dat Audi en Porsche samen met Red Bull een motor gingen ontwikkelen voor 2026. De Volkswagen Groep zou dus motorleverancier worden. The Race meldt nu dat Audi grotere ambities zou hebben: ze willen een eigen raceteam.

Audi zou zich dan inkopen bij een bestaand team. McLaren en Williams lijken voor de hand te liggen, maar die zouden volgens The Race niet de zeggenschap uit handen willen geven. Sauber, dat nu als Alfa Romeo racet, zou daarom momenteel een groot kanshebber zijn.

Audi gaat met een Porsche-motor aan de slag

Om het nog wat verwarrender te maken: volgens dit scenario zou Audi dan een oud F1-project van Porsche overnemen. Porsche werkte in 2018 al aan een F1-motor, maar schrapte het project. Deze motor kan aangepast en doorontwikkeld worden voor het nieuwe motorreglement van 2026.

Porsche speelt een kleine rol

Porsche zou technische input geven bij het project van Red Bull, maar zelf niet écht motoren ontwikkelen. Dit zou meer een branding-dingetje zijn zoals TAG Heuer eerder deed bij de Renault-motoren van Red Bull. In theorie zou Audi dan in de F1 met een Porsche-motor de strijd aangaan met Porsche. Klinkt… spannend?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear