De hardste klappen in de autosport vallen in de hoek waar het toch al niet helemaal lekker ging. Williams F1 maakte vandaag bekend dat ze de gedeeltelijke of gehele verkoop van het team overwegen. Daarnaast laat CEO Mike O’Driscoll weten dat hoofdsponsor ROKiT zich niet langer aan het team verbindt.

Williams heeft financiële adviseurs aangesteld om de situatie te beoordelen en op zoek te gaan naar partijen die het team mogelijk zouden willen overnemen. Eerder werd duidelijk dat het team in 2019 een verlies leed van 13 miljoen pond – ruim 14 miljoen euro – nadat ze het jaar ervoor nog een winst van bijna hetzelfde bedrag boekten. In de huidige situatie is er logischerwijs weinig zicht op verbetering.

Statement van Williams over mogelijke verkoop

‘Het raad van bestuur van WGPH [Williams Grand Prix Holdings, red.] kijkt naar de verschillende beschikbare strategische mogelijkheden’, aldus een statement van het team. ‘Opties die worden overwogen zijn onder meer, maar niet uitsluitend, het aantrekken van nieuw kapitaal voor het bedrijf, een desinvestering van een minderheidsbelang in WGPH, of een desinvestering van een meerderheidsbelang, waaronder potentiële verkoop van het gehele bedrijf. Hoewel er nog geen beslissingen zijn genomen, kondigt het bedrijf hierbij de start van een formeel verkoopproces aan om overleg met geïnteresseerde partijen te faciliteren.’

Oprichter Sir Frank Williams wilde tot nu toe de controle over het legendarische team binnen de familie houden. Zijn dochter Claire is sinds 2013 adjunct-teammanager. Williams F1 worstelt al enige tijd met tegenvallende prestaties en was in 2018 en 2019 de hekkensluiter in het kampioenschap. In 2014 en 2015 eindigde het team nog op de derde plaats. Met de verkoop van Williams F1 zouden zich nieuwe kansen kunnen voordoen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie