Uncharted, Tomb Raider, Sonic, God of War en nu ook Gran Turismo. Allemaal voorbeelden van games die door Hollywood werden opgepakt. Sony Pictures Entertainment-baas Tony Vinciquerra bevestigde gisteren dat Gran Turismo én Horizon Zero Dawn ook een eigen serie krijgen. Horizon gaat naar Netflix en de Gran Turismo-televisieserie moet nog landen bij een streamingplatform.

De invulling van de Gran Turismo-televisieserie is nog niet bekend. Over het algemeen waren Hollywood-adaptaties van racegames geen hoogvliegers (we kijken naar jou, Need for Speed), maar we zijn benieuwd hoe ze een verhaallijn in de serie kunnen weven. Hopelijk blijven ze trouw aan de formule en wordt het een serie voor autoliefhebbers in een setting die hout snijdt. Een beetje autodiepgang mag er wel inzitten.

Wat in ieder geval niet mag ontbreken, is een garage waarin ergens de Vlooienmars of iets dergelijks kneuterigs speelt op de achtergrond. Misschien één racer die in de eerste bocht iedereen eraf kegelt en een raceleiding die alle geraakte rijders een tijdpenalty geeft. Een aflevering van een paar uur waarbij de hoofdrolspelers 38 rondjes Trial Mountain Circuit rijden, lijkt ons ook wel op z’n plek. Een releasedatum voor de Gran Turismo-televisieserie is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear