Vorig jaar wist Electronic Arts ontwikkelaar Codemasters binnen te slepen. Wat was daarvoor nodig? Zo’n 1,2 miljard dollar. Bij de inboedel zat gamestudio Slightly Mad Studios die racespellen als Dirt, Grid, Project Cars en de officiële F1-game. En zoals dat vaker gaat bij een overname, wordt er nu geschrapt door de nieuwe bazen. Project Cars is het eerste slachtoffer. Dirt moet zich ook zorgen maken.

Volgens EA is Project Cars gewogen en te licht bevonden: ‘Na een evaluatie van de volgende Project Cars-games en het potentieel op de lange termijn, hebben we besloten om te stoppen met de ontwikkeling en investering in de franchise’, zegt een woordvoerder van EA tegenover Gamesindustry.biz. Daarnaast belooft EA dat alle medewerkers die werkten aan de gamereeks, een nieuwe rol krijgen binnen EA Sports en de racespellen.

Wat gaat er met Dirt gebeuren?

‘Beslissingen als deze zijn erg moeilijk, maar het zorgt ervoor dat we de prioriteit kunnen leggen op ervaringen waar de fans van houden. We concentreren ons op onze sterktes in onze raceportfolio, met name op games met een licentie en open-wereld-ervaringen’, vertelt de woordvoerder. Een open-wereld zei je? Klinkt als Need for Speed. Of wellicht een PlayStation-concurrent voor Forza?

Volgens The Drive zou een EA-medewerker uit de school geklapt zijn. De werknemer beweert dat de rallyreeks Dirt ook geschrapt wordt. Dit gerucht wordt versterkt doordat Dirt-reeks niet meer verkrijgbaar is. Net als de eerste twee Project Cars-games is de licentie van Dirt verlopen. Een nostalgisch avondje Project Cars 1 zit er dus niet meer in als je hem niet thuis hebt liggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear