Een hele generatie reed de eerste kilometers door Amsterdam niet in de auto van papa en mama, maar in een Wolfswagen, Lamdaghini, Opol Astro of Brabant. Nee, je hoeft niemand te bellen, het gaat goed met ons. Zo heetten de auto’s in A2 Racer II echt. Sindsdien zijn er maar weinig andere racegames geweest waarbij je door Amsterdam kon racen – tot nu. Amsterdam komt naar Mario Kart Tour.

De toevoeging van Amsterdam aan Mario Kart Tour brengt alle Nederlandse stereotypen met zich mee. Zo is het karakter Rosalina gedrapeerd in Volendamse klederdracht, zijn er meer dan genoeg molens te spotten en ook ontbreken de tulpen niet. Je ziet Toad nog net niet helemaal panja uit een ‘Hollandse groenteboer’ wandelen – je bent immers wat je eet.

Mario Kart Tour is gratis te downloaden op smartphones. Je kunt direct aan de slag met de nieuwe update van Amsterdam. Met een beetje geluk komt de baan over een tijdje ook in de vorm van DLC naar andere platforms, zoals de Switch. Al zijn spelers van Mario Kart 8 Deluxe voorlopig wel zoet met de nieuwe 48 circuits die momenteel gefaseerd uitkomen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie