Door het tekort aan chips is het moeilijk om zowel nieuwe auto’s als gameconsoles te krijgen. Omdat je niet op je PlayStation naar je werk kunt, moet je dan maar games spelen in je auto. BMW is een samenwerking aangegaan met AirConsole zodat jij binnenkort in de auto games kunt spelen. Je gebruikt dan je telefoon als controller, in plaats van het stuur en de pedalen zoals bij Tesla.

Je hoeft je dashboardkastje niet te vullen met joypads en slierten oplaadkabels om een ​​game voor vier spelers te beginnen; in plaats daarvan scant elke speler gewoon een QR-code op het scherm om mee te doen. Je kunt nu ook al AirConsole spelen in de browser van je computer. Ook hierbij gebruik je je telefoon als controller.

Verwacht niet dat je BMW gastheer zal zijn voor herkenbare hitjes zoals Call of Duty; maar AirConsole heeft wel al meer dan 130 hapklare titels beschikbaar om te spelen, van geinige kartspelletjes tot eigenzinnige partygames. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal vermakelijk uit, al helemaal als je toch moet wachten bij de laadpaal.

Wat kosten de games in de BMW?

De betaalde abonnementen op zaken als stoel- en stuurverwarming waren een tijdje terug groot nieuws. BMW rept nog niet over prijzen, maar AirConsole is in principe gratis te spelen. Dan heb je gelimiteerde toegang. Wil je onbeperkt gebruik maken van de spelletjesdienst, dan moet je ongeveer 2 euro per maand aftikken.

BMW's gaan games bieden

Andere games in auto’s

De bekendste rijdende gameconsole is Tesla, waarbij je het stuur kun gebruiken als controller. Steeds meer andere merken leveren auto’s met HDMI-aansluitingen, zodat je bijvoorbeeld een Nintendo SNES kunt aansluiten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear