We snappen je, natuurlijk had je inmiddels al lang een Pagani Huayra R van een slordige 3 miljoen euro in de garage staan, maar inflatie raakt ons allemaal. Die dure boodschappen zitten je spaardoelen in de weg, dus je moet iets langer doorsparen. Wil je alvast een opwarmertje, dan kun je nu de pedalen uit de Pagani Huayra R kopen voor je simulator thuis.

Producent van kekke simrace-spulletjes Asetek heeft samen met Pagani een mooie set pedalen voor simracen ontwikkeld. Het gaat om het gaspedaal en het rempedaal. Een koppelingspedaal heeft de Huayra R niet. Het is bijna een exacte replica van de echte pedalenset, maar dan met wat kleine aanpassingen voor simracen.

De pedalen zien er niet alleen zo uit als die van de Pagani Huayra R, ze zouden ook hetzelfde moeten voelen als het gaat om zaken als remdruk en de weerstand van het gaspedaal. De set voor het digitale racen is echter wel iets minder zwaar uitgevoerd, omdat je thuis niet hoeft te voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Een crash in Assetto Corsa geeft toch wat minder G-krachten dan een echte crash.

Wat kosten de pedalen uit de Pagani Huayra R van Asetek?

De pedalen uit de Pagani Huayra R voor je simulator kosten 1.680 euro. Asetek bouwt slechts een beperkt aantal, wat in lijn is met de gang van zaken bij Pagani. Hoeveel pedalensets er precies worden gemaakt, is niet bekend. Dat hangt misschien ook af van de vraag. Van de Huayra R zijn er overigens maar dertig gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)