Beneden speelt zachtjes Thrift Shop voor de zevende keer die dag en uit je slaapkamer komt zacht ritmisch getik. Je moeder loopt voor de zekerheid nog extra luide stappen zodat jij weet dat ze eraan komt. Als ze de slaapkamerdeur opent, kijkt ze opgelucht. Het getik komt van de controller; je was een sprintje aan het rekken in GTA 5.

Het bovenstaande scenario is uit 2013, toen Macklemore nog een hitje scoorde, toen jij nog onschuldig was en toen GTA 5 net uit was. Dat betekent dat deze zeer welkome update pas na tien jaar verschijnt. Hopelijk voeren de makers hem gelijk in bij GTA 6. Of hebben ze hem gedacht voor de nieuwe GTA en voeren ze hem met terugwerkende kracht door?

Knop ingedrukt houden voor een sprintje

Na de nieuwste update voor GTA 5 en GTA Online kun je via de instellingen aangeven hoe je wilt sprinten. Voorheen was er maar één optie: de sprintknop snel aantikken. Op de console ga je dit na een tijdje wel in de duimen voelen. Nu kun je aangeven dat je graag de sprint-knop ingedrukt wilt houden om te sprinten. De update komt op 13 juni 2023 uit.

Nog wat andere handige updates

Als je persoonlijke voertuigen opgeblazen zijn, dan kun je nu in één keer de verzekering bellen om ze te laten repareren. Voorheen moest dat één voor één. Ook kun je nu je eigen beschrijvingen invoeren bij garages om je favoriete auto’s makkelijker te vinden. Dan weet je tenminste welke auto je aan je monteur vraagt langs te brengen. Ook komt er een nieuwe License Plate Creator.

Dat Rockstar nog de moeite neemt om zulke inhoudelijk updates uit te brengen voor GTA, geeft wel aan hoe relevant het spel nog is. Zelfs na tien jaar spelen nog miljoenen mensen het spel en daarom komen er nog regelmatig updates. De populariteit (en de winstgevendheid) is natuurlijk ook één van de redenen waarom de nieuwe GTA zo lang op zich laat wachten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie