September 2008

TopGear nummer 39

Supercars op het eiland Man: KTM X-Bow, Lambo Gallardo LP560, Porsche 911 GT2, Benz CLK Black, Audi RS6, Nissan GT-R, Aston DBS, Corvette Z06, Lexus IS-F en meer. Ook nog: Opel Insignia (gereden!), Mercedes GLK, Audi Q5 en multitest met de Scirocco

Supercars op het eiland Man

Gelukkig werden de wegen afgezet om met een paar miljoen aan allernieuwste supercars dit typische eiland onveilig te maken. Niet voor een wedstrijdje, gewoon voor de lol

Ford Focus RS

Over supercars gesproken, dit is wel een aardige: een simpele Focus met 300 pk en een uiterlijk waarvan de coolste gast het nog in z’n broek doet. Groen.

Snelle Fords

Niet alleen die Focus RS wordt ontaard snel, vroeger had je wel meer snelle Fords. Jeremy had er zelfs een. Kijk maar. Hij hield toen nog van Duran Duran.

Opel Insignia

Wij reden er al in! Dat is nu het voordeel van een stel Engelse collega’s. Daar word je niet alleen maar dronken van. We beschrijven de 2.0 Turbo voor je.

Audi Q5

In het kader van ‘wij willen ook een midi-SUV’ presenteren we de Audi Q5. Een te heet gewassen Q7. Met een neus die alle Audi’s siert. Gaap. Maar wel goed.

Mercedes GLK

‘Wij willen ook een midi-SUV’ deel II. Mercedes met de GLK. Geen heet gewassen ML, wel trekjes van de oeroude G-klasse. En iets met Sex and the City. Doe eens normaal.

Brunner op Zandvoort

Racen, crossen en driften: acteur Edo Brunner ging voor Top Gear op pad om zich op en om Zandvoort te laten ontmaagden. Dat klinkt viezer dan het is…

Triotest: Scirocco vs GTI vs 125i

De Scirocco van Volkswagen lijkt in het wit niet alleen op de helm van The Stig, hij is minstens net zo cool. Maar is-ie beter dan een Golf GTI of BMW 125i? Stiggie?

Jeremy Clarkson over zijn verlangen naar een XKR-S

Maar nee, hij heeft z’n dikgevulde beurs nog niet getrokken voor die Jag, want er is nu ook een Benz SL Black Series. Dus vergeet deze hele column, hij slaat eigenlijk nergens meer op. Tenzij Mercedes die SL alleen in grijs levert…

James May helpt je aan de perfecte auto

James zou James niet zijn als hij wéér een pleidooi houdt voor een oude auto. Een Eend vindt hij gewoon klote, maar er is genoeg leuks om beter voor de dag mee te komen dan een Mondeo of Laguna.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken