Februari 2008

TopGear nummer 32

De Top Gear Awards met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond (en nog een paar anderen): Audi R8 – Nissan GT-R – Ferrari 430 Scuderia – Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé – Mercedes C-klasse – Ford Mondeo – Nissan Qashqai – Fiat 500 – Mini Clubman – Jaguar XF – Honda Civic Type R

Overall winnaar: Audi R8

Beep-beep, beep-beep… Dat liedje blijft niet alleen in je hoofd hangen, ook rijden met de R8 zelf is een beleving. Onze uiteindelijke winnaar, geheel terecht.

Nissan GT-R

De ingrediënten: The Stig, de Nissan GT-R én de Audi R8. Locatie: de buitenwegen van Tokio, daar waar de GT-R zich thuisvoelt.

Jaguar XF

Hij deed mee voor de Awards – je leest James Mays commentaar erover - en we reden de Supercharged versie als test. Voor James is de XF een grote stap in de toekomst.

Fiat 500

Winnaar in de catergorie stadsauto. Vooral James (Panda-bezitter) vindt dit meer een Panda met trendy koets dan een vernieuwende Fiat.

Nissan Qashqai

Deze eerste midi-SUV van Nissan is een enorm succes en een gat in de markt. En een erg goede en praktische auto. Onze SUV van het jaar.

Mercedes C-klasse

Qua design dan wellicht vrij saai maar qua techniek vooruitstrevend. De kwaliteit is bovendien helemaal op het juiste niveau. De ideale leasebak.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé

De Phantom DHC behoort tot de beste auto’s ter wereld, de duurste ook, maar roept geenszins afgunst op. Wel zo prettig dwars door Tokio.

Ford Mondeo

De nieuwe Mondeo is natuurlijk dé gezinsbak bij uitstek, en mocht je nog geen C-klasse van je baas mogen, ook dé leasebak. The Stig is er zelfs weg van!

Honda Civic Type R

Clarkson vond de oude Type R véél beter en plaste de nieuwe volledig af. Natuurlijk had hij een punt of wat, maar toch… Het ligt iets genuanceerder.

Ferrari 430 Scuderia

Zo onwerkelijk goed (en onbereikbaar) dat hij een rol krijgt in een strip met Clarkson en May. Hoe hij reed las e in de vorige Top Gear al…

Jeremy’s column

Soms zijn auto’s zo ontzettend goed maar vreselijk onopvallend. Neem VW’s Phaeton. Wat? Of Lexus’ LS600h. Huh? En als hij het dan toch over die grote bakken heeft: 7-serie? A8?

James’ column

Nog niet zo heel lang geleden kocht James een Porsche Boxster. Nu komt Porsche met een ‘vernieuwde’ versie en voelt James zich een tikkie genaaid. Hij legt uit waarom.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken