Maart 2008

TopGear nummer 33

Lexus IS F – Dodge Viper ACR – Mercedes-McLaren SLR 722 GT – Callaway – Aston Martin DBS vs DB5 – Mazda Furai – alles wat je voor de rest van 2008 zou moeten weten over auto’s – Land Rover Freelander vs Volkswagen Tiguan – haal zelf een racelicentie – Jaguar XF vs Mercedes CLS vs Lexus GS

Lexus’ tegenhanger voor de M3

Lexus heeft maar één doel met de ruim 400-pk sterke IS F: de BMW M3 kloppen. En de Benz C63 AMG. En de Audi RS4. Eén ding is zeker: hij rookt lekker…

Dodge Viper ACR

Natuurlijk, de Corvette heeft een facelift gehad en is weer een tikkie beter: bij Dodge pakken ze dat iets anders aan. Met 600 pk bijvoorbeeld.

De Benz SLR 722 is gestript

Trek alles wat je niet nodig hebt uit de SLR 722, plak er een enorme taartschep op, verlaag ‘m tot 0,00001 mm boven de weg en je houdt de SLR 722 GT over.

Ombouw door Callaway

In Duitsland verbouwt men met graagte elke auto die men ziet. Smaakloos ook nog. Behalve bij Callaway. Die leveren de C16 Speedster. Echte waanzin.

Aston DBS vs Aston DB5

Alleen James Bond bezat beide auto’s. Oké, en Jeremy Clarkson denkt erover. Wij gingen op pad met beide auto’s van één eigenaar. DBS vs DB5. Cool vs Cool.

Freelander vs Tiguan in de sneeuw

De Land Rover Freelander staat z’n mannetje in de blubber, maar wat doet de Tiguan? Wordt-ie minder suf met een paar flinke plakken modder op het dak?

Zelf een racelicentie halen

Een van onze fanatiekst racende redacteuren meende dat het tijd was voor een echte licentie. Hij doet verslag wat daarvoor nodig is, zodat jij weet dat jij het ook kunt.

Drie toplimo’s: Jaguar vs Benz vs Lexus

De nieuwe XF van Jaguar is veelbelovend: wat blijft er van de Mercedes CLS en Lexus GS over in een vergelijk met Jags hopelijke redder in nood?

Jeremy Clarkson over de Subaru Impreza

Met de uitspraak ‘de Impreza is ontworpen door de hond van Subaru’s baas’ kun je al raden waarover het gaat: de nieuwe WRX STi…

James May geniet van het leven

Iedereen boven de 45 denkt dat de wereld ‘naar de kloten’ gaat, James houdt een pleidooi over waarom dit aperte bullshit is. De wereld wordt juist steeds beter!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken