April 2008

TopGear nummer 34

Supercars op ijs: Ferrari 599 vs Lambo Murciélago LP640 vs Aston Martin DBS – Citroën C5 – Pin-ups van Jeremy, James & Richard – Westfield Racing Cup – Alfa Spider – Aston Martin N400 – Ford Focus RS – Audi R8 V12 TDI – Fiesta ST vs Abarth Punto – Nissan GT-R vs Mitsubishi Evo X

Supercars op ijs

Bijna 2.000 pk en nul grip. Wat een slecht idee: de Ferrari 599 vs Lambo Murciélago LP640 vs Aston Martin DBS op ijs. The Stig vond het wel grappig allemaal.

Westfield Racing Cup

We staan aan de vooravond van deelname aan de Westfield Racing Cup: onze eigen coureur doet verslag van de eerste tests met deze ultieme racer.

Audi R8 V12 TDI

Jawel, Audi heeft de allerdikste diesel die je kunt bedenken in de supercoole R8 gelepeld. Het is nog een conceptcar, rijdt nog niet harder dan 60 km/u, maar hij komt eraan.

Citroën C5

Hij lijkt sterk op een Audi A4 en BMW 3-serie, maar het is toch echt een Citroën. We reden erin en concluderen: dit moet een verkoopsucces worden.

Ford Fiesta ST vs Fiat Punto Abarth

Twee kleine bommetjes met een mooie historie: Fiat lanceert Abarth als afzonderlijk merk en zet hoog in. Stuurt die Punto scherp? Gaat hij hard genoeg? Is hij cool genoeg?

BMW M3 sedan

De magische BMW M3 is er nu ook als sedan, zonder dak van koolstofvezel. Wordt-ie niet echt langzamer van, wel kun je heerlijk driften met je kinderen achterin.

Nissan GT-R vs Mitsubishi Evo X

Qua prijs natuurlijk geen vergelijk, maar beide Japanse scheurijzers barsten uit hun voegen van race-instinct. Maar wie rijdt achter wie, in de bergen rond Tokio?

Aston Martin N400 met James…

Herinner je de aflevering nog waarin James bij naakt in een Aston N24 zat te zweten terwijl Jeremy in een Gallardo en Richard in een 911 GT3 voorbij vloog? Herkansing!

Ford Focus RS

Vergeleken met dit monster is de ST een bejaardenbak. De RS ziet er supercool uit alleen verklapt Ford nog niet wat er onder de motorkap komt. Wij gokken op 300 pk.

Jeremy Clarkson over 24-uurs races

Nog nooit had Jeremy zo veel lol op een circuit: 24 uur racen in een oude BMW. Winnen lukte niet, sneller dan James en Richard was een eitje volgens hem. Sure JC…

James May over slap autogelul

James haakt af als mensen gaan praten over onderstuur, handling, onderstuur. Hij vindt het ultiem gelul van mensen die nooit racen. Nou doet James dat af en toe wel.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken