Mei 2008

TopGear nummer 35

Lamborghini Gallardo LP560-4 – Aston Martin Vantage V12 RS – Westfield Racing Cup – retro met Elle van Rijn: Mini vs Beetle vs Fiat 500 – Bristol Fighter – Toyota Land Cruiser – Mercedes SL AMG – Dodge Challenger – Infinity FX35 vs Mazda CX-7 – Lexus IS F vs BMW M3 vs Mercedes C AMG vs Audi RS4

Lamborghini Gallardo LP560-4

Met een supersnelle flipperbak, enorm coole led-verlichting, aangepaste neus en kont en bovenal, meer pk’s is de nieuwe Lambo geperfectioneerd. Die oude van je kan wel weg.

Aston Martin Vantage V12 RS

De koelsleuven op de motorkap zijn geen sier, hij ligt lager dan een stofzuiger (?) en het vermogen is opgekrikt naar 600 pk. Door die V12. Leuk op een circuit? Jazeker!

Hammond over de Dodge Challenger

Zie je het plaatje? Dat is Hammond die rustig naar huis rijdt na een dagje Top Gear-opnames. En hij vertelt al sturend waarom deze Dodge zijn hart gestolen heeft. Al jaren.

Westfield Racing Cup

Wat een spektakel! Een heel veld voor met loeisnelle Westfields vol met Top Gear-stikkers en nog één Top Gear-redacteur die de opdracht kreeg vooral niet te verliezen.

Bristol Fighter

Jáááááren geleden haalde iemand van Top Gear – hallo Jeremy! – het in z’n hoofd het merk Bristol af te plassen. We mochten nooit meer bij ze langskomen. Tot nu toe dan.

Toyota Land Cruiser

In Nederland wordt-ie gebruikt om kinderen naar school te brengen, in Namibië is het een eerste levensbehoefte. Top Gear ging dwars door de woestijn in een standaard versie.

Aston Martin Gulf DBR9

Deze megadikke, beeldschone Aston Martin DB9 in opgevoerde versie is klaar voor Le Mans. Maar eigelijk willen we hem op poster boven ons bed. Wat een plaatje.

Lexus IS F en vriendjes

Met de IS F is Lexus nieuw in het segment van supersedans. Wie rijdt wie nu zoek? BMW M3 vs Mercedes C AMG vs Audi RS4 vs Lexus IS F. Dat kostte acht setjes banden.

Jeremy Clarkson over z’n nieuwste speeltje

Wat moet een man die alles al gereden heeft in z’n leven? Hij koopt een Mercedes-Benz van tig jaar oud, tig meter lang en tig kilo zwaar en hoopt dat-ie ermee kan rijden. Not.

James May over zijn Panda

James wordt een beetje moe van altijd maar te moeten uitleggen waarom hij in een Panda rijdt. Wat is er mis met een Panda, behalve dan dat ze zich nogal langzaam voortplanten?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken