Juni 2008

TopGear nummer 36

De zomerliefdes van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond: Mercedes CLK 63 AMG Black Series, Luscombe 8A (echt!) en Land Rover Defender Hammond-spec. Verder: BMW X6 – Ford Kuga – Rolls Drophead – Audi R8 V12 TDI – Morgan LifeCar

Clarksons keuze: Benz Black Series

Jeremy vindt deze CLS 63 AMG Black Series zo vreselijk goed dat hij overweegt z’n creditcard te trekken. Zou jij ‘m inruilen op een Gallardo? Echt niet!

Richards keuze: Land Rover Defender

Volstrekt belachelijk natuurlijk: hij kiest zijn eigen Defender waar hij al meer dan een ton heeft ingepompt. Hij rijdt nu wel lekker hard trouwens…

James’ keuze: Luscombe 8A

De keuze van James valt niet op een auto maar zijn eigen, antieke en ontiegelijk slome vliegtuig. Dat-ie nog niet uit de lucht is komen, vallen mag een wonder heten.

Onze keuze: Maserati Quattroporte GTS

Het blijft dom je auto simpelweg ‘vierdeurs’ te noemen maar tegen de Quattroporte GTS kan niets meer op. Rijdt als een sportwagen, kan 5 mensen + bagage meezeulen.

BMW X6

De kritieken zwollen aan bij de intro van BMW’s nieuwste nichemodel, de X6. Ja, hij is spuuglelijk en rijdt fantastisch. En ze zeggen dat-ie in Nederland al uitverkocht is…

Volkswagen Passat CC

Hij rijdt hetzelfde als een normale Passat maar ziet er stukken beter uit. En kost ook wat meer. Onze eerste impressie van weer een coupé die geen coupé is.

Ford Kuga

Soms moet je vooral niet te snel willen zijn met een model waar anderen succes mee hebben. 200 jaar na de intro van de midi-SUV komt Ford ermee. En hoe.

Ferrari in India

Het is natuurlijk een stompzinnig idee: met twe Ferrari’s dwars door India. Maar wij doen graag mee aan Ferrari’s pr-stunt – er rijden toch 10 volgwagens met onderdelen mee!

Jeremy Clarkson over stroomuitval

JC kan nu al plezier hebben bij de gedachte dat de stroom steeds meer zal uitvallen, net als vroeger. Dat sta je dan met je electrocar!

James May over afblusbare auto’s

James filosofeert over hoe een auto mensen met kotsende kinderen, natte honden en fotograferen als beroep van dienst zou kunnen zijn. Is James niet aan vakantie toe?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken