Augustus 2008

TopGear nummer 38

Drie Bugatti’s tegen elkaar – Bugatti Veyron vs Koenigsegg CCX – Alfa MiTo – Volkswagen Scirocco – KO7 (wat?) – Volvo Hotrod – Ferrari 430 Scuderia in de F1 – Lamborghini Gallardo LP560-4 – Morgan Aeromax – Subaru Impreza STi – Jaguar XKR-S – Merlin – Ford Focus ST – Porsche 911

Bugatti vs Bugatti vs Bugatti

Je wilt er één, je krijgt er drie. Snelwegen afzetten, tank volgooien en kijken welke kleur het snelst is. Onzinniger kun je het niet maken. The Stig dacht er het zijne over. Blauw.

Bugatti vs Koenigsegg

Dit was het eigenlijk doel om een Bugatti te willen lenen: ingevlogen vanuit Zweden neemt de CCX het op tegen de Veyron in de woestijn van Abu Dhabi. Daar kroop The Stig uit het zand.

Alfa Mito

Klein als in leuk, prachtig als in fraai: Alfa’s nieuwe verkoopkanon in aantocht. Wedden dat jij er probeert een te leasen? Waarom ook niet, alleen die neus is al, al, al…

KO7 Roadster

Eh, wat is dit nu weer? Iets tussen een Lotus Exige en een Ariel Atom. Met 240 pk en 750 kilo zwaar. En nog vier wielen ook. Ex-ontwerper van Pininfarina en Tag Heuer komen samen.

Volkswagen Scirocco

Op zoek naar een GTI die er niet uitziet als een standaard Golfje? Ga voor de Scirocco! Nog mooier en beter dan we hadden verwacht – dit is de Golf GTI die je moet hebben.

Morgan Aeromax

Je hebt mensen die een auto op maat laten maken. Vervolgens wordt het een productie model: Tada! De Morgan Aeromax. Wij rijden wat Hammond besteld heeft. Mazzelpik.

Subaru Impreza STi

In de geest van de legendarische grootheid Colin McRae scheurt Top Gear met de nieuwste super-Subaru over zand, grind, modder, asfalt. En daarna door de wasstraat.

Lambo Gallardo LP560-4

Had jij toevallig zo’n lichtgewicht Gallardo besteld, die Superleggera? Dan heb je pech. Deze is sneller. En luxer. En nieuwer. En uh, groener. Zegt Lamborghini.

Jeremy Clarkson over de F1 – alweer

Hammond gaat Formule 1 presenteren, Clarkson is jaloers. Hij blijft het slaapverwekkend vinden en pleit voor camera’s in de helm van Kimi en een roddelrubriek over Hamilton.

James May over de Honda Asimo

James ontmoette Honda robot Asimo en vindt hem/haar/het nog houteriger dan Clarkson. Toch ziet May wel toekomst in het ding, betovert door de techniek. Ja, James en techniek…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken