November 2008

TopGear nummer 41

Lamborghini Estoque – Aston Martin One-77 – BMW 7 vs Benz S vs Jag XJ – Renault Twingo RS – Volvo XC60 – de 12 gecrashte DBS’en van James Bond – Caterham Levante – Lexus IS F vs Toyota Prius (op de Ring) – nieuwe VW Golf – horlogespecial – Hammond schijft columns

Lamborghini Estoque

De meeste Lambo’s waren wat krapjes achterin – op de LM002 na, maar die past weer niet op de Nederlandse wegen. Deze Lambo is echter ideaal voor het hele gezin!

Aston Martin One-77

Financiële crisis? Ja, voor jou misschien, niet voor de allerrijksten op aard. Die leggen ook zo dik een miljoen neer voor een opgeklopte DBS. Tada! De One-77! Cool!

BMW 7 vs Benz S vs Jag XJ

Op de Estoque, Rapide of Panamera moet je toch nog wel even wachten, in de tussentijd koop je een nieuwe 7-serie. Of S-klasse. Of XJ. Maar… welke dan?

Volkswagen Golf VI

Weer een stuk beter dan z’n voorganger, alleen niet een stuk anders. Wat? Hij ziet er bijna hetzelfde uit! Wat zijn dat voor een luilakken bij VW? Of heet dat conservatief?

Lexus IS F vs Toyota Prius

Uitgemaakte zaak, IS F tegen Prius. Maar we gingen dat Duitse circuitje op – de Ring. Met een expert (nee, niet Sabine). En vlogen met de Pruis gewoon GTI’s voorbij…

DeLoreon: back to…

Ze bestaan weer, mensen die nieuwe DeLoreans maken. Wat? Nou, dat zilvere ding uit de film Back to the Future. Ziet er nog steeds super uit, en haalt met gemak 145 km/u…

Volvo XC60

Volvo doet mee met Audi’s Q5, BMW’s X3 en Mercedes’ GLK. Lekker premium doen met een midi-SUV. Is het een heetgewassen XC90 of een Kuga met Volvo-badge?

Renault Twingo RS

Braaf, zo’n guitig Twingo’tje. Leuk voor meisjes met een pony – niet voor kerel. Ook pony’s niet. Maar wel als er RS op staat. Op de Twingo dan…

Hammond heeft een column!

Ja, wij wisten ook niet dat-ie kan schrijven… In z’n eerste leutert-ie over zijn Land Rover. Doe dat oude ding nou toch eens weg, man! De volgende gaat over Morgan. Wedden?

Clarkson heeft de oplossing…

… zoals gewoonlijk. Hij was in Vietnam en vindt nu dat iedereen in Europa ook maar op een lichte motorfiets moet rijden. Geeft minder files. Zegt-ie.

James hekelt terrorisme…

… omdat hij op elk vliegveld alles uit moet trekken, geen okselspray meer mee mag nemen en verwacht dat-ie binnenkort ook z’n broek nog uit moet doen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken