December 2008

TopGear nummer 42

TopGear terug op tv – Ferrari California – Renault Laguna Coupé – Ford Ka – BMW X6 vs Porsche Cayenne vs Lexus RX400h vs Land Rover Discovery vs Audi Q7 vs Mercedes GL vs Toyota Land Cruiser – Hammonds boek – Gumpert Apollo – Citroën GT – Subaru vs Saker

Top Gear terug op tv

Ze zijn al weer drie weken bezig op BBC2 maar ze gaan nog wel even door. Lees hier de voorbeschouwing, nabeschouwing en achtergrondinformatie over de nieuwe serie

Hammonds boek

Dat krijg je er van als je beroemd wordt, een heuse biografie. Oké, dat ongelukje speelt ook een rolletje. Jij kunt hier alvast een voorproef lezen… Of gelijk kopen?

Ferrari California

Na de Focus CC, Mégane CC, 307 CC en Eos nu ook een Ferrari met stalen klapdak. We reden de California op Scicilië en leuk is anders…

Mega SUV-test

Leuk hoor, al die lifestyle SUV’s als de X6, Q7, RX400h en Cayenne. Maar kunnen ze ook op tegen een Discovey, Land Cruiser of GL? Het zal je verbazen!

Beroemde crashes

Ongelukken zijn nooit leuk, maar als de inzittenden niets mankeren en de auto is totaal in stukjes, dan kunnen wij wel lachen. Zeker als die auto een kwart miljoen kostte.

Gumpert Apollo

Hammond mocht een dagje spelen op Top Gears eigen circuit, met de Gumpert Apollo. Hij vond het nogal bijzonder lelijk. Lees zijn relaas, de beelden heb je op tv kunnen zien.

Citroën GT

Hij heet GTbyCitroen zonder puntjes en is de zoveelste onrealistische conceptcar. Maar mooi! En jij kunt er ook in rijden. PlayStation ofzo. Wij rijden ‘m binnenkort echt.

Subaru vs Saker

Ja, de Impreza STI neemt het op tegen een heuse circuitauto. Zo’n ding dat lijkt op een Le Mans-machine maar dan anders. Altijd leuk, die baan van Zandvoort…

De crisis volgens Clarkson

Volgens Jeremy knabbel jij binnenkort je goudvis op omdat je geen geld meer hebt om eten te kopen. Maar JC heeft wel een oplossing. Iets met een bom. Ofzo.

James rijdt het best

Taxichauffeurs kunnen niet rijden volgens James. Niemand kan eigenlijk goed rijden, vindt hij, behalve hijzelf. Hmm, waar hebben we dat meer gehoord?

Hammond houdt van sleutelen

Dacht jij dat Hammond wel cool was omdat-ie op een motor rijdt? Echt niet! Hij houdt ervan om aan oude auto’s te sleutelen! Of verwarren we hem nu met James?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken