Januari 2009

TopGear nummer 43

De Top Gear Awards: Lamborghini Gallardo, Toyota iQ, Opel Insignia, Fiat 500 Abarth, Volkswagen Scirocco, Ferrari California, Seat Leon WTCC, McLaren F1, Corvette ZR1, Dodge Challenger, Citroën C3 Picasso, Honda FCX Clarity en meer…

Dodge Challenger

Richard Hammond rijdt de Dodge Challenger en roept ‘m meteen uit tot Top Gears muscle car van het jaar. Dat lijkt ons een serieuze prijs voor die Amerikaan.

Corvette ZR1

Terwijl Hammond in z’n Dodge scheurt, heeft Jeremy Clarkson z’n oog laten vallen op de Corvette ZR1. Noemen we die toch performance car van het jaar!

Honda FCX Clarity

Terwijl Clarkson en Hammond in iets behoorlijks rondrijden qua prestaties, verkiest James een Honda op waterstof. Dé autouitvinding van de laatste 100 jaar volgens hem.

Lambo Gallardo LP560-4

Vreemd, Jeremy is weg van de ZR1 en ziet ‘zijn’ Gallardo compleet over het hoofd. Terwijl dit toch een waanzinnig geval is. Dan rijden wij er toch lekker in?

Seat WTCC Team Holland

Nee, dit was niet de keuze van Hammond – al vindt-ie WTCC en vooral ook BTCC leuker dan Formule 1. Dit komt vast uit de koker van de Nederlandse redactie.

Rolls-Royce Phantom Coupé

Als je nog centen over hebt, dan is dit de auto die je moet hebben. Autorijden in een geheel nieuwe dimensie. Het zou eigenlijk geen autorijden meer mogen heten.

Volkswagen Scirocco

Dit is een oude Golf met een onhandig maar o zo hip, snel en aantrekkelijk jasje. Een prachtige en betaalbare coupé die voor iedereen is weggelegd. Wij zijn er weg van.

Toyota iQ

Loeiduur, piepklein, vrekkerig zuinig en eigenlijk nog best ruim ook. We liggen op onze knieën voor een duurtester want we willen weten of-ie een Smart kan verslaan.

Citroën C3 Picasso

Clarkson heeft het niet zo op Picasso rijders – meestal incontinent en bijzonder traag – maar dat gold voor de vorige modellen. Deze C3 is hip, doordacht en vlot. Echt!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken