Maart 2009

TopGear nummer 45

Aston Martin One-77 – Jaguar XKR en XFR – Ford Focus RS – James May vliegt Spitfire – Richard Hammonds Morgan – Audi R8 V10 – Mini Cooper S Cabrio – Mégane vs Focus vs Golf – Mini vs iQ – Bentley Zagato – snookeren in een Jaguar XJR – TVR –  en meer…

Aston Martin One-77

Hij gaat in Nederland rond de 1,5 miljoen euro kosten, hij heeft meer dan 700 pk en is geheel met de hand gemaakt. Dus waar wacht je nog op? Bestellen maar!

James May vliegt Spitfire

De trots van Engeland in de Tweede Wereldoorlog: de Spitfire. James droomde ervan er ooit in te vliegen en nu is het zover. Waarom dat in Top Gear staat? Geen idee…

Hammond’s Morgan

Richard Hammond kocht een Morgan Aeromax, met z’n volle verstand. Hij gaat terug naar de fabriek voor een eerste onderhoudsbeurt. Zegt-ie.

Dikke Jaguars

Jaguar introduceert een nieuwe V8 met meer dan 500 pk voor de nieuwe XK met R-logo. En ze zetten ‘m ook in de XF. Ook met R-logo. De eerste beelden zijn fraai.

Bentley Zagato

Koetsenbouwer Zagato uit Italië nam een Bentley Continental GT onder de hamer en klopte er een nieuwe koets omheen. Wij reden erin, zonder paarden ervoor…

Audi R8 5.2 FSI V10

De Audi R8 met V8-motor was al niet heel kinderachtig met 420 pk, deze met V10 en 525 pk is helemaal best snel. En best duur. En best waanzinnig.

Mini Cooper S Cabrio

Lekker, het sneeuwde en wij mochten de nieuwe Mini Cabrio testen. Natuurlijk met het dak open, anders is er niks aan. O, en zonder sneeuwkettingen.

Golf vs Mégane vs Focus

Renaults fraaie nieuwe Mégane neemt het op tegen VW’s uhm, nette nieuwe Golf en Ford’s uhm, lekker sturende Focus. Welke kiezen wij? Welke lease jij?

Ford Focus RS

Stel dat je naar aanleiding van de test hierboven voor de Focus gaat, neem dan deze. Heeft maar 300 pk (op de voorwielen) en een beschaafd spoilertje.

Jeremy Clarkson over van alles en de BMW Z4

Jeremy snapt het niet: de Rapide, Panamera, X6, elke week belt er wel een idioot of Top Gear hun nieuwe V48 wil testen. Maar het geld is op. Een Fiat 500 is beter. Of een Z4.

James May in de Lambo Gallardo Spider

James vindt dat hij voor lul rijdt in een Lamborghini omdat hij er gewoon niet hip genoeg voor is. Rod Stewart wel, die trekt een tijgerlegging aan en blondeert z’n haar.

Richard Hammond zoekt een oldtimer

Hamsters opa werkte ooit bij Mulliners, een Engelse koetsenbouwer, en nu zoekt Richard een auto van z’n opa’s hand. Misschien kun jij hem helpen?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken