April 2009

TopGear nummer 46

Spirra S (een soort Koreaanse Lambo, maar dan anders) – Ford Focus RS (Clarkson test, Stiggie test, Ford GT erbij getest) – Audi S5 Cabriolet – Seat Exeo – Aston DB9 vs Jaguar XKR – Westfield Cup 2009 – Hammonds Kadett (Oliver) – Jeep in Amerika – Driften op Zandvoort – Jaguar XFR – Audi R8 V8 vs V10 – Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss

Spirra S

We hebben de Europese primeur voor de Spirra S. Een Koreaanse gifkikker met 400 pk, fraaie looks en binnenkort als elektrische auto te bestellen. Echt!

Clarkson test de Ford Focus RS

Meer dan 300 pk op de voorwielen – je kent dat verhaal wel. JC rijdt rondjes om zijn huis en wil ‘m niet meer afstaan. Ondanks dat opgeklopte uiterlijk.

Ford Focus RS vs Ford GT

Onze enige echte Stig kwam ineens opduiken met een Ford GT toen wij de Focus RS aan het testen waren. Natuurlijk, dat werd een wedstrijdje…

Hammonds Kadett

Je weet wel, dat oude gare ding uit Afrika genaamd Oliver. Hammond nam ‘m echt mee naar huis, liet hem opknappen en nu is-ie helemaal klaar. Ja, dus?

Aston DB9 vs Jaguar XKR

Jaguar vernieuwde zijn XK-serie met twee nieuwe motoren waaronder een met 510 pk: de XKR. Dat zou weleens lastig kunnen worden voor de DB9. Toch?

Audi R8 V8 vs V10

Omdat-ie zo geniaal is, die R8, nog een uitgebreid verhaal over de V10 in vergelijking met de V8. Het scheelt veel pk’s maar ook veel euro’s. Wij gaan voor de…

Top Gear Westfield Cup 2009

Ja, we doen weer mee in die sigaar op wielen en dit keer zetten we iemand in die nauwelijks kan rijden. Maar we gaan hem wel opleiden. Of het helpt?

Audi S5 Cabriolet

Geen V8 meer voor het topmodel maar gewoon een V6. Maakt dat wat uit in de fraaiste cabrio die sinds tijden is gemaakt? Na de Gallardo Spyder natuurlijk.

Citroën C3 Picasso

Gaat Top Gear altijd over snelle, dure en vervuilende auto’s? Echt niet. Kijk deze: hij is traag, kost niks en ziet er toch heel groen uit nietwaar? En hij geeft fun!

Jaguar XFR

Jaguars fijne zakensedan heeft nu een motor waarmee je lekker vooruit komt: 510 pk. Heb je een M5? Hahaha. Of valt dat wel mee? Hoe dan ook, hij is supersnel.

Jeremy Clarkson over verkeersdoorstroming

‘Fietsers zien er niet alleen stom gekleed uit, ze rijden ook in de weg. En mensen op paarden helemaal. Niets is onvoorspelbaarder dan een paard.’ JC is in vorm.

James May in de Ferrari 612 Scaglietti

Het is een beetje een bedeesde Ferrari. Niet te schreeuwerig, maar wel met 12 cilinders. Typisch het soort auto waar James van houdt. Ook al staat er Ferrari op.

Hammond rijdt geen Hayabusa

Hammond houdt van het buitenleven. Om met zijn Land Rovers doorheen te scheuren. Tot hij van een paard viel. Toen kon hij niet meer op z’n nieuwe Hayabusa. Snap je het nog?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken