Mei 2009

TopGear nummer 47

Ferrari 599FXX – Lamborghini Murciélago LP670-4 SV – BMW Z4 – Volkswagen Golf GTI – Ford Focus RS – Jaguar XKR – Huet Brothers Special – Range Rover Sport vs Infiniti FX50 – Westfield Racing Cup – Airpod – Ayrton Senna – Aston Martin One-77 – Porsche Panamera – Audi Q7 – Tesla S – Mercedes E-klasse

Ferrari 599XX

V12 met 700 pk, 1.330 kilo – dit is de nieuwe super-Ferrari. Eén nadeel: Ferrari beslist of jij er een mag kopen en wanneer je erin mag rijden. Dichter bij de F1 kun je niet komen.

Lamborghini Murciélago SV

De laatste en tevens gemeenste en snelste Murciélago ooit: de LP670-4 Super Veloce. V12, 670 pk, 1.600 kilo: goed voor een sprint van 0 naar 100 in 3,2 seconden…

Huet Brothers Special

Twee Nederlandse broers bouwden één enkele sportwagen voor eigen gebruik. Maar anderen willen ‘m ook dus gaat-ie nu in productie. Revival van de fifties.

BMW Z4

De nieuwe Z4 is er: vrouwelijker, soepeler en vooral beter en sneller. Maar ook met stalen klapdak. Mooi? Jazeker. Alleen kun je een Coupé-versie wel vergeten…

Volkswagen Golf GTI

Plek voor vier, ruimte voor boodschappen, 210 pk en rijeigenschappen die bijzonder goed zijn. Wat wil je nou nog meer voor ca. 35 mille? Een Astra OPC? Focus ST?

Peugeot 308CC

Z’n kont is er niet kleiner op geworden, dus heel fraai is-ie wederom niet. Van buiten. Binnenin is het prachtig, met meer leer dan een gemiddelde Gay Pride!

Mercedes E-klasse

De nieuwe E-klasse is klaar om jou van het station naar huis te vervoeren. Maar zie je het alleen als taxi of wil je er zelf een? Waarom niet? Zeker met AMG-badge.

Westfield Racing Cup 2009

De Top Gear Westfield Racing Cup 2009 is van start gegaan en onze eigen coureur doet verslag. Van zijn pech. Van zijn rondetijden. Van zijn dromen over ideale lijnen.

Range Rover Sport vs Infiniti FX50

In deze tijden zijn beide mastodonten volslagen overbodig en buitensporig, toch zou je er vast elke dag in willen rijden. In welke dan? Supercharged of FX50S? Hmm…

Airpod

Het bestaat echt: rijden op lucht. Het ziet eruit als een glasbak op drie wielen, lachwekkend dus. Maar het werkt echt. Wij onderzoeken of dit de toekomst wordt.

Jeremy Clarkson over drinken en rijden

Natuurlijk kun je veel drinken én rijden, vindt Jeremy. Er is wel een aantal zaakjes waar je dan rekening mee dient te houden. Maar drinken, dat kan dan onbeperkt.

James May in de Porsche 911 GT2

James vindt het maar een raar idee om een 911 te strippen en er een gevaarlijk geval van te maken. Dus de GT2 vindt-ie niks. Een gewone 911 daarentegen…

Richard Hammond en zijn Mustang

De Mustang van Hammond lijkt soms niet meer dan een hoestbui op wielen en toch is-ie er verliefd op. En hij rijdt er zelfs mee naar het kantoor van Top Gear!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken