Augustus 2009

TopGear Nummer 50

De vier snelste auto’s ter wereld: Bugatti Veyron vs McLaren F1 vs Lamborghini Muciélago SV vs Mercedes-McLaren SLR 722, met The Stig en Richard Hammond – Citroën DS – 2.000 km Westfield – Porsche Panamera – Ford Transit vs Toyota iQ – Audi TT RS – Fiat 500 Cabriolet – Mercedes E63 AMG

De snelste 4 ter wereld

Een lege woestijn, The Stig, Richard Hammond en een Veyron, SLR 722, Murciélago SV en een McLaren F1 (zo’n oudje). We stellen ze eerst afzonderlijk voor…

Murciélago SV vs SLR 722

… waarna we de Mercedes-McLaren SLR 722 tegen de Murciélago laten rijden – dat heb je al op tv kunnen zien – en beschrijven wat er gebeurt…

Veyron vs McLaren F1

… om vervolgens de race die ook al op tv is geweest – de Bugatti Veyron vs McLaren F1 – te verslaan met Richard Hammond en The Stig. Mooie plaatjes zijn dat.

2.000 kilometer Westfield

Even naar de Westfield-fabriek heen en terug in een Westfield, bij regen, zonneschijn, nacht en ontij. En we leven nog. En we genoten. Meestal…

Audi TT RS

Vergeet dat zilveren ding van je kapper: dit is de TT die je moet hebben. Ze noemen ‘m RS en hij houdt de R8 bijna bij. Niet voor geföhnd, maar voor borsthaar!

Porsche Panamera

Hammond en May trokken onlangs op tv dwars door Engeland in een Porsche Panamera in een wedstrijd met de Engelse PTT/KPN/TNT/DDT/PSV. May geeft de achtergronden…

Ford Transit vs Toyota iQ

Die witte klote busjes op de linkerbaan, heb je die liever dan de kleine ruk stadsautootjes? Hoe snel zijn ze eigenlijk? Weet je wat, we doen een wedstrijd!

Fiat 500 Cabriolet

Nou ja, cabriolet: het dak rolt op, maar de dakstijlen blijven gewoon. Trendy is-ie wel, als je een bloedmooie vriendin hebt. Kan zij erin rijden. Jij niet. Natuurlijk niet.

Mercedes E63 AMG

Mercedes geeft z’n taxi door aan huistuner AMG en dan krijg je dit: een beestachtig monster met een ster op z’n neus. Leuk voor op het circuit, niet bij Amsterdam CS.

Jeremy Clarkson over de Audi R8 met V10

Hij vindt die nieuwe R8 met Lambo V10 een geweldige auto, misschien wel de beste die er is. Daarom heeft JC een tip voor je: koop een Golf.

James May over de Honda Fireblade

Ook Captain Slow heeft z’n motorrijbewijs al gebruikt hij dat om z’n vooroorlogse brommers me te berijden. Inclusief pothelm. Deze maand pakt-ie iets snellers.

Richard Hammond over de Suzuki Hayabusa

Onze andere motormuis is genezen van een paardrijblessure (laatste keer ooit) en mag weer motorrijden. Op z’n Hayabusa. Gelukkig heeft Hammond zeven levens.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken