December 2009

TopGear nummer 54

Mercedes-Benz SLS AMG – Lexus LF-A – Porsche 911 Turbo – Bugatti Galibier – Ford Fiesta vs Volkswagen Polo – Maserati Quattroporte vs Porsche Panamera – preview van het nieuwe Top Gear tv-seizoen – Renault Mégane RS – Volkswagen Scirocco R

Mercedes-Benz SLS AMG

Vleugeldeuren, 420 pk en een prijs van bijna drie ton: geweldig! Top Gear reed alvast een paar illegale rondjes op de Ring – dat baantje in Duitsland…

Nieuw Top Gear tv-seizoen

De nieuwe afleveringen zijn al begonnen, maar we verklappen je alvast wat je nog meer kunt verwachten van de heren Hammond, May en Clarkson.

Lexus LF-A

Hij is ietsje duurder dan een Ferrari, pakweg twee ton zelfs, heeft 500 pk en ziet er uit als een ruimteschip. Ook dit apparaat reden we op de Ring, en ook deze bleef heel.

Fiesta vs Polo volgens James May

James kijkt niet naar de kofferbakruimte, James voelt aan het dashboard en rijdt beheerst door Engeland. En hij vertelt jou welke je zou moeten kopen.

Quattroporte vs Panamera

Is een Polo of Fiesta te krap voor je? We testen twee auto’s die ietsje groter zijn. Ietsje duurder ook. En ietsje sneller. Italiaanse stijl of Duitse klasse? Uh, ja, doe maar.

Bugatti Galibier

Is een Quattroporte of Panamera je nog iets te eenvoudig? Koop een Bugatti Galibier! Hij is ietsje duurder, en ook ietsje sneller en vooral: ietsje exclusiever.

Westfield Cup

Onze man in de Westfield Cup reed zijn laatste race. En hoe! Supersnel en super, eh, spectaculair. En hij won uiteraard weer geen beker. Maar het scheelde niks!

Porsche 911 Turbo

De 911 Turbo is vernieuwd en volgens Porsche gaat het verder dan een facelift. Hoe dan ook: die stomme schakelknoppen zijn verdwenen dus hij is geweldig!

Jeremy Clarkson over vrouwen

Jeremy kent eigenlijk maar één vrouw die echt kan rijden. Eén die hem compleet zoek rijdt ook: Vicky. Waarom zou zij volgend jaar niet in de F1 kunnen rijden?

James May over regulatie

Alles wordt kapotgeregeld volgens James. Hij vindt het dan ook een raadsel dat hij zonder vergunning mag schakelen. En remmen. Of had-ie daar z’n rijbewijs voor?

Richard Hammond over fietsen

Hammond doet groen, pakt de fiets naar de BBC-studio’s dwars door Londen en draagt daarbij hele professionele fietskleding. En valt vervolgens plat op z’n bek. Leuk!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken