Januari 2010

TopGear nummer 55

Het Awards-nummer met: Ferrari 458 Italia, Mercedes SLS AMG, Toyota Prius, Ford Focus RS, Skoda Yeti, Alfa 8C Spider, Audi Q7, Jaguar XJ, Volkswagen Golf GTI, allemaal beroemde mannen die wij eren (geen vrouwen helaas) en een doe-het-zelf-pakket om de ideale auto te maken.

Ferrari 458 Italia

Dit is ‘m dus, de Top Gear Auto van het jaar. Gewoon, omdat-ie niet op een Polo lijkt. En supersnel is, supermooi en supergoed. En Super tankt. Loodvrij, dat wel.

Mercedes SLS AMG

Je ziet het al op de cover, niemand minder dan The Stig nam plaats achter het stuur en speelde net zo lang todat het rubber van de banden weg was.

Avions Voisin

Een Nederlandse limousine die én snel én mooi is, dat verdient een prijs. Jammer dat-ie nog niet helemaal af is, rijden was ook wat lastig. Maar dat komt, wacht maar…

Volkswagen Golf GTI

Een eerbetoon aan de Golf GTI en daarom ook prijswinnaar. De GTI is een icoon en ook al is het verschil met zijn voorganger miniem, hij blijft lekker.

Ford Fiesta Eco

In de categorie Minst saai groene auto wint de Ford Fiesta Eco. James May vertelt je waarom hij die auto zo goed vindt. Dus dat kun je gewoon overslaan.

Ford Focus RS

Te meer daar Jeremy een paar pagina’s verder uitlegt waarom je beter de Focus RS kunt hebben. Niet alleen omdat hij harder kan natuurlijk. Waarom dan wel is niet duidelijk…

Nog meer Awards

Natuurlijk, nog meer auto’s, invloedrijke manne en meer krijgen Awards van ons. Nou ja, ze krijgen niks, we vermelden ze. Geen bekers, speldjes of vaantjes of zo.

Jeremy Clarkson over hybride auto’s

De Prius is een grote mislukking volgens JC want we maken weer de fout een probleem geheel verkeerd te bestrijden. Net als vroegen met de katalysator.

James May kan niet kiezen: Benz of BMW?

May was altijd een man van Benzen maar sinds Jeremy daarin rondscheurt is James ook wel gecharmeerd van BMW’s omdat Audi’s nu voor patsers zijn. Toch?

Richard Hammond geeft iets toe

Ken je die gastjes met NO FEAR op het brakke Polo met spoilers? Nou, Hammond was tien jaar geleden net zo lachen. Met een geëtste adelaar op z’n Corolla coupé…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken