Maart 2010

TopGear nummer 57

Deze maand: The Stig in de Zenvo ST1 – rijden met de nieuwe BMW 5-serie – Aston Martin One-77 – Ford Fiesta S2000 – Porsche 911 Sport Classic – Peugeot SR1 conceptcar – Volkswagen Golf R – vliegen met een Subaru – een Nascar-legende in een Bentley – en nog veel meer…

Zenvo ST1

De nieuwste hypersportwagen op onze planeet is de 1.100 pk sterke Zenvo ST1. Hij is Deens. TopGear laat The Stig uit in zijn nieuwste favoriet.

BMW 535iA

Met de nieuwe 5-serie wil BMW weer het absolute marktleiderschap in het luxe-sedansegment. Dat is wat ons betreft al gelukt – nog voor we erin reden.

Porsche 911 Sport Classic

Porsche zegt dat het geen retromodel is. Onzin. Kijk naar die ducktail-achterkant en de Fuchs-achtige velgen en je weet dat ie wel retro is.

Aston Martin One-77

We stellen je voor aan de mannen die werken aan de beste Britse auto die ooit is gebouwd. Onlangs behaalden ze daarmee in Italië een topsnelheid van 354 km/u.

Nascar-held Richard Petty in een Bentley

De Koning van Nascar-racing gaat voor TopGear op pad met de Bentley Arnage T. En ook hij vindt die überdikke V8 een genot om mee te rijden.

Ford Fiesta S2000

WRC moet goedkoper; rallyrijden keert terug naar de basis. We stappen in de Fiesta S2000 en raggen ‘m af over smerige bospaden langs bomen en greppels.

Volkswagen Golf R

VerschRoeiend snel: dit is de Golf R. Met 270 pk. En met een koppel van 350 Nm. Plus vierwielaandrijving. Dus graag een beetje respect.

Jeremy Clarkson over vriendschappen

Jeremy is eruit: vrienden kies je naar aanleiding van hun auto. Of zou jij zelfs maar een gesprek gaande kunnen houden met een Hyundai Sonata-bezitter?

James May is paranoïde

Wanneer je een zwartkijker bent, overkomen je alleen maar mooie dingen, zegt James May. Maar je wordt wel gek van de paranoia.

Richard Hammond mijdt auto’s

Tenminste, wanneer hij met mensen praat. Want als je enthousiast over auto’s begint te vertellen, weet je 100% zeker dat je jezelf van anderen vervreemdt, ontdekte hij.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken