April 2006

TopGear nummer 10

Ferrari 599 GTB Fiorano – Lamborghini Murciélago LP640 – Porsche 911 Turbo – Spyker D12 SSUV – Honda Civic Type-R – Ferrari FXX – AXR Buggy – Toyota RAV4 – Rolls-Royce 101EX – Viper SRT-10 – Nissan Note – Jeep Cherokee SRT-8 – Ford Fusion – BMW 1-cup – Mitsubishi Evo IX vs Subaru Impreza WRX STi vs Volkswagen Golf R32

DRIE VERSCHILLENDE COVERS

We konden niet kiezen of we de nieuwe Ferrari 599 GTB Fiorano, de nieuwe Lamborghini Murciélago LP640 of de nieuwe Porsche 911 Turbo op de cover moesten zetten. Daarom deze maand drie verschillende covers…

Ferrari 599 GTB Fiorano

Om te beginnen een uitgebreide kijk op de nieuwe Ferrari 599 GTB Fiorano, na de Enzo de krachtigste Ferrari die ‘gewoon’ te koop is. Met een zesliter V12 die 620 pk levert. Een waardige opvolger voor de 512 maar was die niet iets mooier?

Porsche 911 Turbo

Als tweede de nieuwe Porsche 911 Turbo met ‘slechts’ 480 pk. Dat lijkt weinig, helemaal uit een zescilinder, maar deze 911 doet niet onder voor z’n Italiaanse V12-concurrenten. En daar is hij voor bedoeld, om mee te doen aan die wedloop.

Lamborghini Murcielago LP640

De laatste supercar die de cover siert, is de speciale Lamborghini Murciélago LP640. Alsof een standaard Murciélago al niet geweldadig genoeg is met 580 pk heeft deze er 640. ‘t Is maar dat Ferrari het weet…

Nissan Note

De Nissan Note is een intelligent, multifunctioneel, betaalbaar en praktisch alternatief voor compact gezinsauto’s. De vraag is of hij navolging krijgt. Of is het toch een Renault Modus en sluit hij achteraan aan?

Honda Civic Type-R

Honda plakt nog het woord ‘concept’ op deze Civic Type-R maar geloof ons, dit wordt ‘m. Als de prijs net zo scherp is als de voorgaande Type-R zult u deze binnenkort vaak voorbij zien gaan.

AXR Buggy

Geef Jiskefets Michiel Romeyn een dag in een cross-buggy – luisterend naar de naam AXR Crossbone – en hij maakt er een ongehoorde smeerboel van. En wat een topproduct, die Franse buggy!

Schumi in de F1

De eerste race werd Michael Schumacher nog tweede, net achter de kampioen van vorig jaar, Fernando Alonso. Maar is Schumi dit jaar wel in staat om eerste te worden? We vroegen een aantal F1-cracks om hun mening.

Jeremy Clarkson deze maand

Iedereen roept wel dat de aardse voorraad benzine niet lang meer toereikend is maar Clarkson denkt er het zijne van…

James May deze maand

Hoewel James altijd een hang naar het verleden wordt verweten, pleit hij heftig voor het vernieuwend denken. En vooral niet achterom kijken.

Big Test

Gezinsauto’s voor wilde mannen: de Mitsubishi Evo IX, Subaru Impreza WRX STi en Volkswagen Golf R32 nemen het tegen elkaar op. Dat betekent in ieder geval spectakel en… BMW wint niet! We zijn benieuwd of u, na het lezen van de test, uw vrouw zo gek krijgt er een te mogen kopen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken