Juni 2006

Top Gear nummer 12

Aston Martin DBS – Audi TT – Fiat Panda 4×4 vs Hummer H2 vs Fennek – Alfa Brera – Jeep Commander – Porsche 911 GT3 – Citroën C6 – Audi A2 – Renault Clio RS – BMW 6-serie Cabrio vs Jaguar XK Convertible vs Mercedes SL350

Aston Martin DBS

De nieuwe Bond-film komt pas ergens in 2062 uit, of nog later, maar Aston Martin presenteert alvast Bonds nieuwe auto: de DBS. Het is natuurlijk een opgevoerde DB9 – men rept over 500 pk – en dus weinig vernieuwend maar altijd beter dan een Z4. En er is een nieuwe 007. We spreken hem en passant ook nog even.

Nieuw seizoen Top Gear

Top Gear is inmiddels terug op de BBC – behalve tijdens het WK – met een nieuwe serie: een vooruitblik. Op James’ mooie benen… En een Top Gear-hond…

Porsche 911 GT3

Eerst de nieuwe 911, dan worden alle speciale versies los gelaten. Marketing? Zeg het zelf maar: we reden de GT3 met 415 pk, volgende maand de Turbo met 480 pk, dan iets met GT2, GT3-RS en dat gaat zo door totdat Porsche de vorm van de achterlichten weer wijzigt: dat is dan een nieuw model en het spel begint weer van vooraf aan.

WK Autovoetbal

Een WK voor auto’s? ‘t Is maar een idee: de F430 bij Italië in de spits, de SsangYong Rodius bij Zuid-Korea op het doel. En wij? Ondanks Spykers SSUV – de nieuwe Bogarde – doet Nederland niet mee. Wacht maar bij het echte voetbal…

Fennek vs Hummer H2 vs Fiat Panda 4×4

Een Fennek pantserwagen, een Hummer H2 en een Fiat Panda 4×4 op een ruig oefenterrein van Defensie. En het is geen test.

Audi TT

De TT konden we van dichtbij onder de loep nemen (de nieuwe TT zoals later bleek) en ondertussen sleutelt Audi aan een waanzinnige sportwagen: de R8. Die wordt later verwacht…

Mercedes S65 AMG

Een Mercedes S-klasse in AMG-uitvoering. Te idioot voor woorden. Zo snel. Zo duur. Zo overbodig. Dus zo onze auto van de maand!

Citroen C6

We zijn eruit: de C6 is er helemaal niet als vervanger voor A6’en en 5-series. De C6 is er alleen voor de Fransen. Je gaat toch geen auto voor Duitsers maken?

Jeremy Clarkson deze maand

Jeremy die een Amerikaanse Muscle Car wenst? Apart voor iemand die DB9’s en Ford GT’s zo mooi vindt. En een SL55 AMG rijdt.

James May deze maand

Het stomste wat een medewerker van Top Gear kan doen is de trein pakken. James – de enige die het toch mocht – is niet echt onder de indruk.

Big Test

Deze maand in de Big Test: de Jaguar XK convertible vs BMW 650i cabriolet vs Mercedes SL350. De vóórs in volgorde: fraai, bruut en technisch perfect. De tegens in volgorde: oude motor, erg lelijk en erg duur. Kom dan maar eens tot een goed en gegrond oordeel. Godzijdank is het geen Duitse test geworden, met zandzakken achterin, oranje uitwijkpaaltjes en remwegmetingen door 3 mm diepe plassen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken