Juli 2006

TopGear nummer 13

GRATIS DVD ‘Top Gear serie II’ – Ferrari 599 GTB Fiorano – Rolls-Royce 101EX – Bentley Arnage – Porsche 911 Turbo – Ford 500 – Lamborghini Murciélago LP640 – Ferrari 612 Kappa – Porsche Cayman 9FF vs Porsche Cayman S vs Porsche 911 GT2 vs Porsche Carrera GT – Fiat Grande Punto vs Peugeot 207 vs Renault Clio

Ferrari 599 GTB Fiorano

Gemotoriseerd als een Enzo, gestyled als een nieuwe generatie 575 en straaljagerprestaties: de nieuwe Ferrari 599 Fiorano. Top Gear ging er mee aan de haal om het bandenprofiel een aantal millimeters te reduceren. Of de Italianen dat konden waarderen is ons nog niet bekend…

GRATIS DVD ‘Best of Top Gear Serie II’

Gratis DVD: The Best of Series. Een DVD met vele hoogtepunten van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches, Maserati’s en ander snel vervoer worden door de heren op de bekende wijze ‘getest’.

Porsche 911 Turbo

Ze houden elkaar goed in de gaten: Ferrari met de 599, Porsche met zijn superieure 911 Turbo. Hoe je met veel minder cilinders nog steeds idioot hard kunt rijden…

Lamborghini Murcielago LP640 (pfff…)

Met de 911 Turbo en de Ferrari 599 doet Lamborghini graag mee: een bekende koets maar met meer pk’s dan de opponenten. Die andere zijn grof, deze is gewoon griezelig!

Alfa Spyder

De achterkant lijkt op een boot, een heel fraaie, de rest is puur Alfa. De nieuwe Spyder. Alleen is de persintroductie uitgesteld en dat betekent over het algemeen weinig goeds. Had men nog een rammeltje gevonden? Hoe dan ook, veel mooier kan een Spyder niet zijn.

BMW Concept

Maak je geen zorgen, we gaan het niet over klassiekers hebben: dit is een gloednieuwe BMW. Kijk naar de foto en je weet dat ‘ie nooit te koop zal zijn dus waarom niet de 7-serie aangepakt?

Volkswagen EOS

Volkswagens zijn over het algemeen net zo sexy als een juichende Erica Terpstra bij het WK maar met de Eos proberen ze daar verandering in aan te brengen. Kap open, zonnebril op en cruisen. Dit klinkt al een stuk sexier…

Porsche Cayman 9FF tegen de rest…

De Cayman is een fantastische auto maar Porsche zorgt ervoor dat de prestaties die van een 911 niet overtreffen. Onzin vinden ze bij 9ff. Dan rest ons niets anders dan die 9ff naar een circuit te rijden: met een Carrera GT, een 911 (996) GT2 RS en een standaard Cayman.

Jeremy Clarkson deze maand

De Corvette Z06 kreeg een van de allerhoogste waarderingen in Top Gear Magazine maar Clarkson vindt het maar niks. Onpraktisch, goedkoop, te rudimentair.

James May deze maand

Mensen planten zich voort en ineens staat er een SUV of MPV voor de deur. Terwijl een baby ook gewoon op het middenconsole van James’ Boxster past. Waarom ouders suf zijn.

Big Test

Deze maand in de Big Test: drie compacte diesels. Fiat Grande Punto vs Renault Clio vs Peugeot 207. Kijk naar de foto en je snapt dat het een close finish werd. Ja, die Fiat staat op de achtergrond, mooi maar nog niet op het niveau van die kleine Fransozen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken