Augustus 2006

TopGear nummer 14

BMW Z4 M Coupé vs Porsche Cayman S – Renault Clio RS – Porsche 911 Manthey – Jaguar XKR – Peugeot 107 vs Toyota Aygo vs Citroën C1 – Ford Mustang Shelby GT500 vs Viper SRT-10 vs Corvette Z06 – Chevrolet Camaro – Dodge Challenger – Le Mans 2006 – Audi RS4 – Ford S-Max Turbo vs Opel Zafira OPC vs Subaru Forrester XT

Porsche Cayman S vs BMW Z4 M Coupé

Twee kleine Duitse coupés nemen het tegen elkaar op in de bergen van Portugal. Met 343 pk van de BMW tegen de 295 pk van de Porsche lijkt het een uitgemaakte zaak wie als beste uit de bus komt, maar het verschil is toch niet zo groot als gedacht…

KOENIGSEGG CCX met Top Gear spoiler

The Stig vloog keihard van de baan met de Koenigsegg CCX maar met een nieuwe achterspoiler ging het al stukken beter. The Stig leeft nog!

1.500 pk aan Amerikanen

Vipers, Mustangs en Corvettes in Arizona. Bij elkaar 1.500 pk vermogen voor deze relatief goedkope Amerikaanse muscle cars. Niet alles bleef heel…

Jaguar XKR

Jaguar komt met de opgepompte XK, traditioneel XKR gedoopt. Nóg meer vermogen in deze stijlvolle coupé kan geen kwaad, oordeel zelf over het uiterlijk.

LE MANS 2006 met de Audi RS4

Audi wint wéér op Le Mans, nu met een diesel. Top Gear doet verslag en ontdekt meer Le Mans. In de 420-pk sterke RS4. Die kan naar ons idee volgend jaar best meedoen. Met een achterspoiler en een rolkooi.

Chevy’s Camaro

Komt ‘ie er of komt ‘ie er niet. Top Gear reed onder zeer strenge controle en helaas niet al te hard met het enige prototype en er viel niets van af! Van ons mag men de Camaro op de markt brengen.

Jeremy Clarkson deze maand

Een IQ lager dan 100? Rijbewijs inleveren en lekker met de trein. Dat is volgens Jeremy de beste oplossing voor de overvolle wegen.

James May deze maand

Wat kunnen mensen toch zeiken over een beetje herrie. James is het zat, hij wil gewoon kunnen vliegen wanneer hij wil, en kunnen rijden zoals hij wil.

Dodge Challenger

Het is bevestigd! De brute Dodge Challenger gaat in productie. Wat een plezier hebben we beleefd aan dit monsterlijke gevaarte. Bij 60 km/u, dat wel…

Audi TT

De nieuwe Audi TT is mooier, gladder en beter dan z’n voorganger. Top Gear zocht de sneeuw op met een veel mannelijkere TT dan we hadden aangenomen.

Big Test

Deze maand in de Big Test: drie supersnelle busjes. Hoewel, de Subaru is meer een stationcar, de Opel Zafira OPC is meer buitenaards en de Ford S-Max is stukken minder burgerlijk dan verwacht. Met elk meer dan 220 pk hadden we een hoop lol op het Top Gear-circuit!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken