Oktober 2006

TopGear nummer 16

Ferrari P4/5 – Ford S-Max – JCB Dieselmax – Nieuwe nieuwe Mini – Subaru RCR Cup – Bentley Azure – Baja 500 – Porsche 911 Turbo – Peugeot 908RC – Opel Corsa – Lexus LS460 – Audi Q7 vs Land Rover Discovery 3 vs Volvo XC90

Ferrari P4/5

Dit is de nieuwste Ferrari, de P4/5, vernoemd naar oude Ferrari’s maar onderhuids een gemoderniseerde Enzo. Top Gear mocht er exclusief bij voor een fotosessie en een uitvoerige studie naar de totstandkoming.

Nieuwe nieuwe Mini

Dit is de nieuwe Mini al zie je dat nauwelijks. En dat lijkt ons geen goed teken, een beetje vernieuwing mag je toch wel verwachten! Of kijkt er iemand met z’n neus?

Ford S-Max vs Ford T

Het is niet verwonderlijk dat iemand van 95 zo in een Ford T wegrijdt: maar je rijbewijs laten verlengen en zo in een Ford S-Max wegrijden zonder dat er achter je een file ontstaat, is weinige oudjes gegeven.

Peugeot 908 RC

Je ziet aan het logo dat het een Peugeot is, al lijkt ‘ie van een andere planeet: de 908 RC. Zeg maar een limousine met 700 pk. En lopend op diesel. De huidige opoe-607 kan naar het autokerkhof…

Subaru WRX STi RCR-cup

Denk niet dat het jou niet gegeven is om ooit over crossbanen en circuits te doen wat je nu met je leasebak stiekem uithaalt: voor pakweg 20.000 euro per jaar – het is even sparen maar te overzien – inclusief auto doe je mee! We vertellen je hoe.

Lexus LS460

De nieuwe Lexus LS460 is een technologisch hoogstandje in fraaie verpakking. Nu Toyota nog aanpakken met dergelijk design!

Porsche 911 Turbo bij De Librije

We kennen in Nederland inmiddels een tweetal driesterrenrestaurants maar bestaan er ook driesterrenauto’s? Top Gear ging proeven bij De Librije van Porsche-liefhebbers Jonnie en Thérèse Boer met een 911 Turbo. Jonnie een rondje sturen, wij een 10-gangenlunch…

JCB Dieselmax

Hoe bereid je je voor om met twee 750-pk sterke diesels in één raket op wielen op een zoutvlakte dik boven de 500 km/u te gaan rijden? Om te beginnen met een chauffeur die ervaren én goed maf is.

Jeremy Clarkson deze maand

Wat hebben Betamax, iPod en 42-inch plasma-tv’s in vredesnaam te maken met een Maserati Quattroporte? Jeremy legt verbanden.

James May deze maand

James schept er genoegen in anderen iets te laten kopen wat ze eigenlijk niet willen. Maar met Jeremy naar de Lamborghini-dealer voor een Gallardo Spider valt hem niet mee. JC wil namelijk hele foute kleuren…

Big Test

Deze maand in de Big Test: drie zevenzitters waarvan men zegt dat je er ook het terrein mee in kunt. Dat klopt trouwens absoluut. Alleen met twee van de drie kom je er niet meer uit. En dan is er ook een die bewijst dat je met een SUV op asfalt akelig snel en strak kunt rijden. En eentje die gewoon in Wassenaar hoort.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken