November 2006

TopGear nummer 17

Jaguar XKR – Hammonds crash – A1 Grand Prix – Aston Martin – Audi R8 – Mercedes CL – Lotus Europa S – Audi S3 – Fiat Panda 100HP – Bentley Continental GTC – Audi TT vs BMW Z4 Coupé vs Nissan 350Z

Jaguar XKR

Van kust tot kust door Amerika in 36 uur met de nieuwe Jaguar XKR. De ingrediënten? 420 pk, 22 hoosbuien, 76 blikjes Red Bull, 2 fotografen, 5 bestuurders, 26.812 dode vliegen en 14 arrestaties. Lees voordat je dit zelf onderneemt…

Richard Hammond gecrasht

Top Gear-presentator Richard Hammond is inmiddels van het ene ziekenhuis naar het andere vervoerd, dichter bij huis. We hebben de feiten omtrent zijn crash op een rijtje gezet. De voorzichtige conclusie is dat hij toch zeker een half jaar nodig heeft voor z’n herstel.

Clarkson over de Jag XKR

Jeremy pakte de XKR Convertible en geeft zijn mening. Ongezouten. Nee, hij heeft er nog geen gekocht, ja dat wil hij wel maar de Lamborghini Gallardo Spyder is ook erg fraai en wachten op de Aston Martin V8 Convertible loont misschien ook de moeite.

A1 GP op Zandvoort

Om vijf voor twaalf besloot Jos Verstappen niet met Jan Lammers’ A1 GP-team in zee te gaan en dus mocht Jeroen Bleekemolen het Oranje circuit van Zandvoort op. En hoe! Racen in Nederland leeft.

Lotus Europa S

De nieuwe Lotus Europa S is uit. Mmm… Maakt Lotus niet van die ongelooflijk onhandige scheurkarts die je bij elke rit ongemak en extreem rijplezier bieden? Hebben we hier dan te maken met een comfortabele Elise?

Automobiele klokken

Vrijwel iedere horlogefabrikant verbindt zich tegenwoordig met een autofabrikant, en liefst eentje die snelle, aansprekende auto’s maakt. Wat is er zoal te koop, wat kost het, hoe ziet het er uit en met name, hoe tikt het.

Audi R8

Audi sluit zich aan bij Mercedes en BMW: de aanval inzetten op Porsche- en Ferrari-kopers. Een prachtig uiterlijk, vederlicht en een V8 die 420 pk op alle vier de wielen loslaat. Voor nog geen anderhalve ton koop je deze R8 en rijd je met gemak 301 km/u. Als je wilt.

Mercedes CL

De nieuwe Mercedes CL, de coupé van de S-klasse. Minder pompeus dan de vorige – gelukkig maar – en fantastisch om te rijden. Iets duurder dan een R8, maar met meer gadgets dan ooit.

Jeremy Clarkson deze maand

Jeremy heeft dé oplossing om snel van je kinderen af te komen. Een 50-cc minimotor van het tuincentrum. Het werkt echt, zo heeft hij ervaren.

James May deze maand

James’ hang naar oude, nostalgische auto’s breekt hem lelijk op als hij door Frankrijk toert in een oude – jawel – Jag. Zijn tip: repareer elk klein defect direct anders zijn de gevolgen desastreus.

Big Test

Deze maand in de Big Test: Audi’s nieuwe TT neemt het op tegen de BMW Z4 Coupé en de Nissan 350Z. Alledrie begeerlijke coupé’s, alledrie best betaalbaar zolang je geen kinderen hebt en alledrie op gezette tijden flink onpraktisch. De vraag is echter: veroorzaakt Audi met nieuwe TT net zo veel röring als bij de vorige TT? ‘t Zou best eens kunnen. Maar de Z4 stuurt wel erg strak. En de 350Z klinkt wel heel aangenaam.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken