December 2006

TopGear nummer 18

Mercedes SLR 722 – Corvette C6 Convertible vs Daihatsu Copen – BMW M6 Cabrio – Honda/BAR F1 007 – Wiesmann GT vs BMW 650i – Range Rover V8 TD – TVR Sagaris – Ariel Atom – BMW Z8 – Lamborghini Gallardo Spyder – Citroën C6 vs Lexus GS450h vs Mercedes CLS

Mercedes SLR 722

1 mei 1955, 7 uur 22 precies: Stirling Moss scheurt Brescia, Italië uit voor de Mille Miglia in een Mercedes-Benz 300SLR. 1.000 mijl met een gemiddelde snelheid van 170 km/u. Top Gear deed als eerbetoon een stuk na in de gloednieuwe Mercedes SLR722, een eerbetoon van Mercedes. Een eerbetoon met 650 pk en een topsnelheid van 340 km/u…

Daihatsu Copen vs Corvette C6 met The Stig

The Stig was in Nederland voor een test tussen zijn ingebouwde navigatiesysteem en dat wat er hier te koop is. Op zoek naar een warm plaatsje in een Corvette en een Daihatsu. Gezondheid!

BMW 650i vs Wiesmann GT

De BMW 650i en de Wiesmann GT delen dezelfde geniale BMW V8. Maar dat is dan ook alles wat ze lijken te delen. Toch?

TVR Sagaris

Eindelijk een linksgestuurde TVR Sagaris. Maar redt TVR het? Is de Sagaris weer net zo typisch als de andere TVR’s? Waarom zit dat knopje daar? En daar? En daar?

Renault Twingo

Een Twingo is voor oudjes. En soms voor kleine meisjes. Daarom gooit Renault zijn koers geheel over een andere boeg bij de nieuwe Twingo. Vuurwerk in de stad, met de laatste hippe technologiën…

Ariel Atom op de RING

Neem een Ariel Atom – zo’n lekker naakte skelter – en vlieg ermee de Ring over. De Nürburgring welteverstaan. Hoe verneder je anderhalf miljoen aan andere auto’s: Ferrari’s, Porsches, BMW’s, Audi’s en motoren.

Lamborghini Gallardo Spyder

Clarkson is er weg van: Top Gear rijdt de Lamborghini Gallardo Spyder naar het einde van de wereld. Daar waar niks groeit, niks leeft, niemand leeft. Zo’n beetje dan…

Range Rover V8 Diesel

Land Rovers nieuwe V8 diesel in de Range Rover brengt ons naar de hoogste berg van Spanje. Sinterklaas niet gezien, wel een heleboel prototypes, zwoegend tegen de berghellingen.

Jeremy Clarkson deze maand

Ja, Hammond is gecrashed. Maar is Top Gear nou zo gevaarlijk? Ga jij harder rijden na een uitzending? Bullshit!

James May deze maand

Eigenlijk zou James de gecrashde raketauto besturen, maar hij kon die dag niet. Hammond kan dus niet rijden? ‘t Zal best, James vindt hem echter een held.

Big Test

Deze maand in de Big Test: Mooie nieuwe baan als topmanager? Onderhandel wel even van te voren over je auto want de keuze in het luxe sedansegment is moeilijk. Top Gear test de Lexus GS450h – ja, die op batterijen -, de Mercedes CLS320 CDI en de Citroën C6 2.7 HDiF. Ze zouden alledrie zuinig moeten zijn, snel en vooral comfortabel. Ja, ja, wel: wij vinden ze sowieso mooi.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken