Maart 2007

TopGear nummer 21

Hammonds crash – Rolls-Royce Drophead Coupé – Aston Martin DB9 Convertible vs Bentley Continental GTC – Mercedes C-klasse – BMW 7-serie – Audi RS4 – Nascar – Lamborghini Murciélago LP640 Roadster – Fiat Bravo – BMW 3-serie Cabrio – Audi TT vs Lotus Europa S – Audi S3 vs BMW 130i vs Volkswagen Golf R32

Hammonds crash

De beelden heb je vast al gezien, nu komt Hammond zelf aan het woord en onderzoeken we het hoe en waarom van de crash. En daarna is het wel weer mooi geweest, de nieuwe Astra verdient ook aandacht!

Richards eigen verhaal

‘Ik gaf gas, de auto begon te trillen, ik vloog van de baan en twee weken later werd ik een soort van wakker…’

Lambo LP640 Roadster

Het summum op wielen: de Lamborghini Murciélago LP640 Roadster. We moesten het artikel van onze gelukkige redacteur met 40 pagina’s inkorten omdat ‘ie woorden tekort kwam. Groentje…

Mercedes C-klasse

Nee, dit is geen Mercedes S-klasse met de buitenspiegels van de ML. Dit is de nieuwe C-klasse. Jammergenoeg een behoorlijk saaie verschijning op de foto’s, maar technisch een hoogstandje. Zegt Mercedes.

Britse supercabrio’s

Het lijken net drie schaalmodellen: de Rolls Drophead Coupé, Aston DB9 Volante en Bentley Continental GTC. Maar het zijn de echte exemplaren. En rijdbaar ook. Dus wilde we wel even weten wat de beste aanschaf zou zijn. Jij toch ook?

BMW 3-serie cabrio

De klapvouwrage van stalen dakconstructies is ook overgewaaid naar BMW en het is hun wél gelukt daar nog iets toonbaars van te maken. En ook iets rijdbaars als je er 335i achterop plakt. Heel rijdbaars.

Audi TT vs Lotus Europa S

Audi TT vs Lotus Europa S: gelijkende motor, gelijk rijgenot? Ehm, niet helemaal. Het is maar net hoe jij rijdt. En hoe diep je buidel is. En of er iemand mee moet. En hoe ver…, en… Lees het zelf maar.

Jeremy Clarkson deze maand

Jeremy en een weekje Porsche 911 GT3. ‘Net zo opwindend als kalk’, aldus Jeremy. Waarom het origineel altijd beter is dan deel II, III, IV, etc. Behalve dan bij The Godfather, daarvan waren deel I én II goed.

James May deze maand

Sinds James mag vliegen, weet hij hoeveel moeite het kost om even een rondje te maken terwijl je zó in de auto stapt, start en wegrijdt. Zou het niet leuker zijn autorijden te bemoeilijken?

Big test

In de Big Test: The Stig met de dikste A3, de dikste Golf en de dikste 1-serie. Slecht weer, slechte rondetijden en de BMW in het gras. Of was die foto het leukst?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken