Mei 2007

TopGear nummer 23

BMW M3 – Maserati GranTurismo – Lamborghini Superleggera – Mercedes C-klasse – Peugeot 207 RC – Opel Corsa OPC – Aston Martin V8 vs Jaguar XKR – Lexus LF-A – Nissan GT-R – Toyota FT-HS – Honda NSX – Volvo XC90 vs Blokart – Land Rover Freelander2 vs Mitsubishi Outlander vs Honda CR-V

Jaguar XKR vs Aston Martin V8

Ons antwoord op een beter klimaat: wintersporten met een Jaguar XKR en een Aston Vantage V8. Allebei héél groen. Met een paar fotomodellen, voor de mooie plaatjes. Brrr…

Maserati GranTurismo

Maserati’s antwoord op een beter klimaat: de goddelijk gelijnde opvolger van de Maserati Coupé. Top Gear mocht even alleen met hem zijn om fraaie plaatjes te schieten…

BMW M3

BMW’s antwoord op een beter klimaat: de M3. Nee, niks waterstof of lijnzaadolie, er verbrandt gewoon Euro 95/98 binnenin de V10 met 420 pk. Weet je dat ook weer.

Honda NSX

Honda’s antwoord op een beter klimaat: de opvolger van de NSX die schuilgaat onder de naam Acura, voorlopig. Want hij is nog niet helemaal af. Dus weten we niet hoe groen ‘ie is.

Nissan GT-R

Nissans antwoord op een beter klimaat: de GT-R. We hadden hem al een tijdje geleden als concept, nu blijkt hij al rondjes te draaien op de Ring. Met plakband op de motorkap.

Lexus LF-A

Lexus’ antwoord op een beter klimaat: de LF-A. Dus niet met een H zoals Lexus die letter gebruikt als het op batterijen loopt. De LF-A loopt op een V10 met 500 pk. Schatten we.

Toyota FT-HS

Toyota’s antwoord op een beter klimaat: de FT-HS. Verdomd, deze loopt wel op stroom. Soms dan want als je gas geeft neemt een Lexus V6-motor het over, opgeboord tot 400…

Jeremy Clarkson deze maand

Jeremy denkt dat alle auto’s hetzelfde worden: een Seat Leon is zoiets als een Golf met okselhaar. Maar gelukkig hebben we de Phaeton nog. En Hammonds DNA. Snap jij het?

James May deze maand

James denkt de oplossing te hebben voor wegwerkers die vier banen afzetten, jou de hele dag in de file laten staan om zelf op één baan een broodje te eten. Nee, niet overrijden!

Bugatti wear

Als je nog even moet wachten voordat je Veyron geleverd wordt, dan helpt het misschien als je deze glitters in de manchetten van je hemd steekt. Dit is nou coolstuff!

Volvo XC90 vs Blokart

Volvo’s antwoord op een beter klimaat: de XC90 (2.000.000 gr/CO2 per meter) en de Blokart (0,0 gr/CO2). De laatste is een driewieler met zeil die 70 km/u haalt. Wedstrijd!

Peugeot 908 HDI FAP

Peugeots antwoord op een beter klimaat: de 908 HDi FAP. Ehh? Dit is een 700-pk sterke V12 diesel die op Le Mans in juni moet zorgen dat Audi niet voor de 1.000e keer wint.

Big Test

Midi SUV’s zijn beter voor het klimaat: Honda CR-V vs Mitsubishi Outlander vs Land Rover Freelander 2. Daarmee kun je wel door bossen, weiden, ondiepe slootjes, kortom: de natuur.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken