Juni 2007

TopGear nummer 24

De 100 snelste auto’s ooit: Lamborghini Gallardo Superleggera (Clarkson) – Porsche 911 GT3 RS (Hammond) – Aston Martin V8 Vantage N24 (May) – Audi R8 – KTM X-bow – Fiat 500 Abarth – De heetste 207 vs Corsa vs Cooper S vs ClioSport 200 – Bentley on ice – de snelste Duitse tuners

Lamborghini Gallardo Superleggera

Dit moet volgens Clarkson tot de snelste 100 auto’s ooit behoren. Hij reed erin en vroeg zich af of hij met de aankoop van een Gallardo Spider wel een wijs besluit heeft genomen.

Porsche 911 GT3 RS

Dit is de keuze van Hammond: de 911 GT3 RS. Jammer van die striping, maar dat komt de inruilwaarde zeker ten goede. Al kun je je afvragen of je deze ooit zou verkopen…

Aston Martin Vantage V8 N24

Al had James May wat moeite om erin te komen en al miste hij wat luxe – toch werd dit de keuze van May. Raar eigenlijk, hij heeft boven de 400 km/u in de Veyron gereden!

Audi R8

Niet zo extreem hoog geëindigd in onze top 100, maar als jij daar anders over denkt dan horen we dat wel. Feit is dat Audi er in is geslaagd een supercar te maken. Hulde!

Bentley GT on ice

Wat ‘de sterren’ kunnen, kan de Bentley ook. Maar dan op ijs, met spikes en in een poging het wereldrecord op ijs te verbreken. Juha Kankkunen en 320 km/u. Finse gekte.

KTM X-bow

Is het een motor of is het een auto? Laten we het op een auto houden, gezien de vier wielen. Maar reken op veel respect van motorrijders. Als je ze voorbij schiet met helm op.

Lotus 2-Eleven

Dit heeft veel weg van die KTM X-bow: een auto in z’n puurste vorm, meest extreme Lotus ooit. We geven je alle details, hier kun je hem zien rijden.

Porsche 917 om te zitten

Altijd al op een klassieke en idioot snelle Porsche willen zitten? Nee, wij ook niet. Maar deze fauteuil van fiberglas – werkende lampen optioneel – is erg aanlokkelijk. Cool stuff!

Fiat 500 Abarth

Helaas, we moeten zelfs nog even wachten op de nieuwe 500, maar we kijken meer uit naar de Abarth-versie. Onze Photoshoppers deden hun best en wij kunnen alvast genieten.

Jeremy Clarkson deze maand

Al dat gelul over of Top Gear nu wel of niet terugkomt: geloof die pukkelige bloggers toch niet! Jeremy doet uit de doeken hoe het zit. En vraagt jouw hulp. Want Top Gear gaat verder…

James May deze maand

Auto’s zijn naar de huidige standaards niet sneller dan rollators. Zelfs in James’ jeugd waren ze nauwelijks sneller en de ontwikkeling van de blikopener gaat sneller. James mijmert…

Big Test

Deze maand in de Big Test vier supermini’s: de Peugeot 207 RC vs Mini Cooper S vs Clio RenaultSport 200 vs Opel Corsa OPC. Door de Franse bergen nauwelijks bij te houden…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken